ΓΑΠ: Αναλαμβάνει μια κυβέρνηση που υπερβαίνει τα κόμματα - iefimerida.gr

ΓΑΠ: Αναλαμβάνει μια κυβέρνηση που υπερβαίνει τα κόμματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγα λεπτά πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε διάγγελμά του προς τον λαό ανακοίνωσε την απόφαση του να παραιτηθεί και επιχείρησε να αιτιολογήσει την επιλογή του για την διαδοχή στην πρωθυπουργία.

«Η σημερινή μέρα είναι σημαντική και ελπιδοφόρα για την πατρίδα μας. Οι βασικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου βάζουν πλάτη μέσα από κυβέρνηση εθνικής για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα. Όχι μόνο για να μείνουμε στο ευρώ αλλά και για να βγούμε από την κρίση.

Από την πρώτη στιγμή, ήταν σαφές ότι έπρεπε να συνεργαστούμε όπως κάνουμε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αν δεν συνεργαζόμασταν τώρα, πότε θα το κάναμε;

Από την αρχή επεδίωξα την συστράτευση για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για αυτό το πνεύμα της συννενοήσης προσπάθησα από την πρώτη στιγμή.

Σήμερα παρά τις διαφορές μας που είναι υπαρκτές αφήνουμε στην άκρη τις άγονες συγκρούσεις και αναλαμβάνει μια κυβέρνηση που υπερβαίνει τα κόμματα. Κάνουμε με εθνικη ενότητα τα αναγκαία βήματα, για να κατοχυρώσουμε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Να βγούμε ξανά από τα σπίτια μας, να παίξουν τα παιδιά μας στους δρόμους, να συναντηθούμε στις πλατείες

Ελπίζω και αγνωνίζομαι ώστε με αυτήν την προσπάθεια ενα ανοίξει μια νέα εποχή. Να σηματοδοτήσουμε παντού ότι εδώ στην πατρίδα μας όταν έχουμε σοβαρό πρόβλημα δεν είμαστε μεταξύ μας εχθροί.

Από την αρχή ήταν σαφές ότι έπρεπε να καταλήξουμε σε ένα πρόσωπο που θα μας ένωνε όλους.

Για εμένα προσωπικά το αξιώμα μου δεν ήταν ποτέ εμπόδιο σε μια εθνική συνεργασία.

Πήρα την απόφαση με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ