Πορεία προς την... Ουάσινγκτον σχεδιάζουν οι αμερικανοί Αγανακτισμένοι - iefimerida.gr

Πορεία προς την... Ουάσινγκτον σχεδιάζουν οι αμερικανοί Αγανακτισμένοι

Αμερική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδηλώσεων συνέχεια για του Αμερικανούς οι οποίοι σκοπεύουν να επεκτείνουν την δράση τους και να πραγματοποιήσουν πορεία από την Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται τώρα, μέχρι την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

Όπως ανακοινώνει το κίνημα «Occupy Wall Street» (Καταλάβετε την Γουόλ Στρητ), μία ομάδα από αυτούς, αποφάσισε την πορεία προς την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ουάσινγκτον. Όπως λέει το σχέδιό τους, θα ακολουθήσουν την Εθνική Οδό, διανύοντας περίπου 32χλμ την ημέρα.

Εγκαταλείποντας το Πάρκο Ζακότι της Νέας Υόρκης (New York's Zuccotti Park), σκοπεύουν να φθάσουν στην Ουάσινγκτον στις 23 Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει η Σύνοδος του Κογκρέσου, στην οποία θα αποφασιστεί αν θα καταργηθούν ή όχι τα από εποχής Μπους, φορολογικά νομοσχέδια.

«Θα είμαστε στην Ουάσινγκτον μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, για την Σύνοδο του Κογκρέσου», δήλωσαν στην ιστοσελίδα του κινήματος. Όπως συμπληρώνουν, «Αυτή η επιτροπή έχει την δύναμη να κρατήσει τις φορολογικές περικοπές Μπους (που ωφελούν μόνο την κορυφή του ένα τοις εκατό) ή να τις αφήσει να λήξουν. Θέλουμε να είμαστε εκεί για να αγωνιστούμε για το 99%»

«Αισθανόμαστε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για το κίνημα, να σεβαστούμε και να συμμετάσχουμε στην ιστορικής σημασίας μεγάλη πορεία για την υποστήριξη, προώθηση και ενθάρρυνση της οικονομικής και της ανθρώπινης ισότητας».

Οι διαδηλωτές θα περπατούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, τις ώρες δηλαδή που τις αποκαλούν ως «ώρες τραπεζιτών».

Θα περάσουν και από πολλές πόλεις, όπως η Φιλαδέλφεια, το Νιούαρκ, και η Βαλτιμόρη, στις οποίες θα σταματήσουν ευελπιστώντας να δουν και άλλους συμπολίτες τους να συμμετάσχουν στην πορεία μέχρι την πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ