Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου ξεπηδούν οι Παξοί, ένα καταπράσινο μικρό νησί, που προσφέρει στους επισκέπτες του ένα γαλήνιο καταφύγιο μακριά από όλους και απ' όλα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Παξοί σχηματίστηκαν όταν ο Ποσειδώνας πέταξε την τρίαινά του με δύναμη στην Κέρκυρα, με σκοπό να αποκολλήσει ένα κομμάτι αυτής και να το μετατρέψει σε ερωτική φωλιά για εκείνον και τη νηρηίδα Αμφιτρίτη.

Το νησί αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για Ελληνες, αλλά και για ξένους τουρίστες, κυρίως Αγγλους και Ιταλούς.

Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η συντάκτρια της Daily Mail Κάθριν Οστλερ ταξίδεψε στους Παξούς και μοιράστηκε μέσω της βρετανικής ιστοσελίδας την εμπειρίας της, αποθεώνοντας το νησί.

«Δεν έχουν αεροδρόμιο, έχουν έναν δρόμο, περίπου, και γύρω από αυτόν μόλις τρία χωριά. Πρόκειται για του Παξούς, ένα ''αλμυρό'' νησί, μόλις 90 λεπτά από το την Κέρκυρα», γράφει η Κάθριν, προλογίζοντας το κείμενό της.

«Δεν υπάρχουν μπαρ, θαλάσσια πάρκα ή σημαντικά μνημεία προς επίσκεψη. Ωστόσο, για τα τρία μαυρισμένα παιδιά μου η άδεια βραχώδης παραλία προσφέρεται για ένα σωρό πράγματα, κυρίως για εξερεύνηση», συνεχίζει και συμπληρώνει: «Για τον γιο μου Ναθάνιελ σημαίνει ψάχνω πλάσματα και τα βάζω σε ένα μπολ για ταυτοποίηση, ενώ για τις κόρες μου παιχνίδι στη θάλασσα και προσπάθεια ψαρέματος με τα χέρια».

Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Κάθριν με την οικογένειά της έμεινε σε ένα σπίτι στο χωριό Λόγγος. Ο άπλετος εξωτερικός χώρος έδινε τη δυνατότητα στα παιδιά να μην κάθονται ποτέ στο ίδιο μέρος και να περιτριγυρίζονται από μποκαμβίλιες και γεράνια.

«Τα πορτοκάλια έπεφταν στο έδαφος και το ζεστό χώμα καλωσόριζε τα γυμνά πόδια μας. Τα πουλιά κελαηδούσαν στον κήπο, ενώ υπήρχε μια κότα με τους νεοσσούς της», αναφέρει.

«Ο Γιάννης μας πάει βαρκάδα στην ανατολική ακτή, στην οποία βλέπουμε μια σειρά από κολπίσκους με έλατα και κυπαρίσσια, που κρύβουν διακριτικά της παράκτιες βίλες», προσθέτει.

«Οπως και οι άλλοι κάτοικοι του νησιού, ο Γιάννης είναι σκληραγωγημένος, περήφανος και αληθινός ναυτικός. Ακόμα και τα παιδιά μαγεύτηκαν, με τον Ναθάνιελ να λέει πως ο τρόπος του θυμίζει τη γιαγιά», σημειώνει η αρθρογράφος.

Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οπως εξηγεί ο Γιάννης στην Κάθριν, ο χρόνος εκεί μετράται με τον τουρισμό. «Ο Μάιος είναι η εποχή του γάμου και ο Αύγουστος είναι η ώρα της Ιταλίας».

Σύμφωνα με τον Γιάννη, το νησί είναι μέρος της Ελλάδας, αλλά αισθάνεται διαχωρισμένο. «Δεν υπάρχει μεταναστευτική κρίση, αλλά πάσχει από την ελληνική οικονομία, που είναι προβληματική», τονίζει.

Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Γυρνώντας και πάλι στη βόλτα τους, η οικογένεια έχει φτάσει στον κόλπο Βρήκα στους Αντίπαξους, με την λευκή άμμο και τα ζαφειρένια νερά. Μετά τις σαρδέλες σε μια ταβέρνα, ο κύκλος του νησιού συνεχίστηκε.

«Από τα τρία χωριά ο Λόγγος είναι το πιο ελκυστικό, μερικά καταστήματα γύρω από ένα λιμάνι, αρωματισμένο με τη ζεστή ζύμη από τον φούρνο του», αναφέρει η Κάθριν και συνεχίζει:

«Ο Γάιος είναι ένα ασβεστωμένο μέρος, που προσφέρονται φλιτζάνια με καλό καφέ και σπιτικό παγωτό».

Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η Κάθριν και τα παιδιά της εντυπωσιάστηκαν από το νησί, αγάπησαν τις μικρές απολαύσεις και τη μεγάλη θέα. Το νησί για εκείνους είναι φιλόξενο, οικογενειακό, απλά υπέροχο.

«Η εβδομάδα μας ήταν απλή: σπίτι, ταβέρνα, παραλία και τούμπαλιν. Το μόνο που έχετε να λύσετε αν βρεθείτε στους Παξούς είναι σε ποια ταβέρνα θα φάτε και που θα κολυμπήσετε», καταλήγει.

Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Μαγεμένη από το γαλάζιο των Παξών -Αρθρογράφος της Daily Mail παραληρεί για το νησί των Επτανήσων [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η Κάθριν με τα παιδιά της

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παξοί ταξίδι οικογενειακές διακοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ