Αγρότες: Ανοιξαν τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω κακοκαιρίας-Πού παραμένουν τα τρακτέρ - iefimerida.gr

Αγρότες: Ανοιξαν τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω κακοκαιρίας-Πού παραμένουν τα τρακτέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτοί θα παραμείνουν, προσωρινά, οι δρόμοι στη Βόρεια Ελλάδα, όπως αποφάσισαν οι αγρότες της περιοχής, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού.

Εξαίρεση αποτελούν τα οκτώ μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία και τον κόμβο Νησελίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, που είναι σ' επ' αόριστον αποκλεισμό περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Ίδια παραμένει η κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, με τους Έλληνες αγρότες να έχουν ανοικτά τα σύνορα, αλλά τους Βούλγαρους αυτοκινητιστές να τα κρατούν κλειστά στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κλειστά είναι και τα Τέμπη, τα οποία και θα ανοίξουν την Δευτέρα, την ημέρα συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε δεύτερο 24ωρο αποκλεισμό προχώρησαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το μπλόκο στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού.

Τμήμα του συγκεκριμένου μπλόκου βρίσκεται στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, προκειμένου, όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες, να συμπαρασταθούν στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Το επίκεντρο είναι στραμμένο στη συνάντηση της Νίκαιας, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, όπου βρίσκονται άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο με τους επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων να επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν πάμε στο διάλογο με τον πρωθυπουργό εάν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Οσον αφορά την Αττική κλειστή έμεινε η Λεωφόρος Μαρκοπούλου στην έξοδο της Αττικής Οδού έως τις 20:00 του Σαββάτου , ενώ τα διόδια των Αφιδνών έκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες το μεσημέρι (12:00-14:00) και για δύο ώρες το βράδυ (19:00-21:00).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπλόκα αγρότες δρόμοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ