Μίκης: «Έχουμε υπερπρωθυπουργό με το σημαδιακό όνομα Ράιχενμπαχ» - iefimerida.gr

Μίκης: «Έχουμε υπερπρωθυπουργό με το σημαδιακό όνομα Ράιχενμπαχ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάβρος κατά των πολιτικών εμφανίστηκε χτες ο Μίκης Θεοδωράκης, λέγοντας ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα αφού το πολιτικό σύστημα είναι υπό «την κατοχή της τρόικας» με «υπερυπρωθυπουργό με το σημαδιακό όνομα Ράιχ-Ράιχενμπαχ»

Μιλώντας χτες στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης και ιδρυτής της «Σπίθας» παρομοίασε την σημερινή κατάσταση με την κυβέρνηση Τσολάκογλου στην Κατοχή και τόνισε ότι όσο υπάρχει «τρόικα και ξένη κατοχή θα πηγαίνουμε απ' το κακό στο χειρότερο».

«Πουλιόμαστε! Ξεπουλιόμαστε!» είπε οργισμένος ο Μίκης Θεοδωράκης και χαρακτήρισε κωμωδία και «μπλόφα» όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, αφού όπως είπε κάθε κίνηση είναι προσχεδιασμένη.

Εντύπωση προκάλεσε το... στοίχημα που έχει βάλει ο Μίκης με τη γυναίκα του καθώς θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραμείνει πρωθυπουργός: «Δεν πρόκειται να μας αφήσει ποτέ. Αν μάλιστα έχω την ατυχία να ζήσω ακόμα 8 με 10 χρόνια, τον επικήδειό μου θα μου τον βγάλει ο Γιώργος Παπανδρέου, στην τετάρτη τετραετία του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Στη συνέχεια, ο μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει το Μνημόνιο και μίλησε για επερχόμενες απολύσεις και πωλήσεις ακίνητης περιουσίας και ορυκτού πλούτου: «Αρχίζει και η πώληση της Ελλάδας. Η κυβέρνηση οφείλει κάθε μήνα να παρουσιάζει τρία μεγάλα φιλέτα του δημόσιου πλούτου. Ολη την Ελλάδα την έχουν εκτιμήσει σε 120 δισ. ενώ έχει 3 τρισ. Θέλουν να μας κοιμίσουν, να πουλήσουμε το δημόσιο πλούτο για 600 εκατ. Εχουμε ορυκτό πλούτο που είναι χρυσάφι. Μόλις τελειώσουν αλλού, θα έρθουν για γεωτρήσεις και στο Αιγαίο οι Αμερικάνοι. Γι' αυτό το λόγο παίζεται αυτή η κωμωδία», είπα χαρακτηριστικά.

Μόνη λύση κατά τον Μίκη Θεοδωράκη είναι να ξεσηκωθούν οι πολίτες: «Να ξεσηκωθεί ο λαός. Αν ένα εκατομμύριο άνθρωποι φυσήξουν μαζί, θα πέσουν όλοι αυτοί. Είμαι υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και μόνη της:

«Μόνοι μας! Είμαστε λαός έξυπνος και πολύ εργατικός. Οσάκις βρεθήκαμε ελεύθεροι κάναμε καταπληκτικά πράγματα. Οταν αποφυλακίστηκα και έκανα 1.000 συναυλίες σε όλα τα μέρη του κόσμου, αγαπούσαν και θαύμαζαν την Ελλάδα. Και φτάσαμε στο σημείο να μας λοιδορούν και να μη λέμε κουβέντα. Ποιοι; Ποιοι είναι αυτοί και τι ξέρουν; Αισθάνθηκα πραγματικά πολύ ταπεινωμένος ως Ελληνας απ' τη συμπεριφορά του Σαρκοζί και της Μέρκελ απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό. Γιατί το μόνο που μας μένει είναι αυτή η πατρίδα. Ας με πουν και εθνικιστή και πατριδοκάπηλο. Αλλά αυτή είναι η χώρα μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ