Η ΝΔ καταγγέλλει νέα επιχείρηση βολέματος ημετέρων από την κυβέρνηση -Στο χώρο της Υγείας, μέσω του παράλληλου προγράμματος - iefimerida.gr

Η ΝΔ καταγγέλλει νέα επιχείρηση βολέματος ημετέρων από την κυβέρνηση -Στο χώρο της Υγείας, μέσω του παράλληλου προγράμματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επιχείρηση «βολέματος ημετέρων» στο χώρο της Υγείας μέσω του «παράλληλου προγράμματος», καταγγέλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για κομματικούς μηχανισμούς παραεξουσίας σε κάθε νοσοκομείο.

Η ΝΔ προχωρά σε αυτή την καταγγελία με αφορμή το άρθρο 61 του νομοσχεδίου «Μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου κι άλλες διατάξεις», η συζήτηση του οποίου άρχισε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε αυτό προβλέπεται η θέσπιση «Διαμεσολαβητών Υγείας» και «Συντονιστών Υπηρεσιών Υγείας», θεσμούς τους οποίους η Αξιωματική Αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «καινοφανείς».

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 61 θεσπίζονται, οι «Διαμεσολαβητές Υγείας (Δ.Υ.)» με αποστολή την αρωγή σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για άρση των εμποδίων στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας του Δημοσίου Συστήματος. Κατά το ίδιο άρθρο ως «Διαμεσολαβητές» ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας «πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας που ανήκουν ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία ή τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού». Η εν λόγω διατύπωση έχει προκαλέσει την οργή της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιάννης Βρούτσης κάνει λόγο για «θεσμικό Grexit» στην Υγεία και σημειώνει: «Απίστευτο! Υποκαθιστούν θεσμούς κ διοικήσεις με έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς παραεξουσίας σε κάθε νοσοκομείο! Αντί για γιατρούς και νοσηλευτές διορίζουν έμμισθους μηχανισμούς ημετέρων σε όλα τα νοσοκομεία!». Μάλιστα, οι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραθέτει και το επίμαχο σημείο τον ν/σ.

Η ΝΔ καταγγέλλει νέα επιχείρηση βολέματος ημετέρων από την κυβέρνηση -Στο χώρο της Υγείας, μέσω του παράλληλου προγράμματος | iefimerida.gr 0
Η ΝΔ καταγγέλλει νέα επιχείρηση βολέματος ημετέρων από την κυβέρνηση -Στο χώρο της Υγείας, μέσω του παράλληλου προγράμματος | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί και η έκθεση του ΓΛΚ , η οποία επισημαίνει ότι από την επίμαχη ρύθμιση προκύπτει δαπάνη και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, η οποία ωστόσο δεν έχει υπολογιστεί από την κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει μια καθεστωτική πραγματικότητα στο κράτος και αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε, θα είμαστε απέναντι» ξεκαθάρισε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ: «Πρόκειται για λογική κομματικής κυριαρχίας του κράτους... Γίνεται μια προσπάθεια άλωσης του κράτους με έφοδο κατά των ανεξάρτητων αρχών που αμφισβητούνται, με τον τρόπο για την αδειοδότηση των καναλιών, τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, τον τρόπο αλλαγής των διοικήσεων στα νοσοκομεία... Είναι διάχυτη η εντύπωση κομματικής εφόδου στο κράτος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Βρούτσης Υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ