Στον Παυλόπουλο ο Κουτσούμπας -Τι συζήτησαν - iefimerida.gr

Στον Παυλόπουλο ο Κουτσούμπας -Τι συζήτησαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για κοινωνική συνοχή και εθνική κυριαρχία μίλησε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτική συζήτηση, σωστή εκτίμηση και πρόβλεψη, το τρίπτυχο για τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ.

Στον Παυλόπουλο ο Κουτσούμπας -Τι συζήτησαν  | iefimerida.gr 0

Η συνομιλία τους σύμφωνα με το ΑΠΕ

«Γνωρίζετε πάντοτε ότι εκτιμώ ιδιαίτερα τις θέσεις του ΚΚΕ, ιδίως σε μια εποχή όπου όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους, πρέπει να υπερασπισθούμε όλοι μαζί δύο καίριας σημασίας αγαθά: από την μία πλευρά την κοινωνική συνοχή και από την άλλη την εθνική μας κυριαρχία» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αυτοί οι δύο στόχοι είναι στόχοι εθνικοί, στόχοι τους οποίους οφείλουμε να υπηρετήσουμε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου και σε αυτό το πλαίσιο οι προτάσεις του ΚΚΕ έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η επαφή με την κοινωνία είναι συνεχής και αδιάλειπτη» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «Σε συνθήκες τόσο πυκνών οικονομικών πολιτικών εξελίξεων και στην χώρα μας και διεθνώς, κυρίως σε συνθήκες όξυνσης αντιθέσεων ανταγωνισμών είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναλυτική συζήτηση, η σωστή εκτίμηση, η πρόβλεψη για μια σειρά ζητήματα και βέβαια εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, η τοποθέτηση, οι προτάσεις και οι θέσεις. Το ΚΚΕ έχει σαν βασικό του σκοπό – αυτό πιστεύουμε πρέπει να γίνεται άλλωστε σε όλη την ελληνική κοινωνία – ότι οι θέσεις και οι προτάσεις πρέπει να υπηρετούν πρώτα από όλα τους εργαζόμενους, τον λαό της πατρίδας μας, τους δημιουργούς όλου του πλούτου και βέβαια αυτούς όλους οι οποίοι υποφέρουν και βρίσκονται συνεχώς κάτω από απειλές αφαίρεσης δικαιωμάτων, κατακτήσεων τους και είναι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, φτώχειας, ανεργίας, πολλών προβλημάτων, επεμβάσεων, πολέμων που δημιουργούν κύματα προσφυγικών ροών και στην περιοχή και ειδικά στην χώρα μας. Τα οποία κυρίως οφείλονται σε αυτούς τους πολέμους, σε αυτές τις επεμβάσεις και πλήττουν όχι μόνο τους ξεριζωμένους, αλλά πλήττουν και τον λαό της πατρίδας μας που υποφέρει γύρω από αυτά τα προβλήματα. Και βεβαίως υπάρχουν και μεγάλοι κίνδυνοι εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων που αναζητούν να πάνε αλλού. Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε την συνάντηση μαζί σας. Να συζητήσουμε, να σας θέσουμε κάποιους προβληματισμούς που έχουμε ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και βεβαίως από εκεί και πέρα να δούμε, να χαράξουμε μια πορεία μαζί με άλλα προβλήματα φυσικά που αντιμετωπίζει η χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ