Μοναδικό- Οκτώ αρχαίες τραγωδίες με ηθοποιούς που δεν ακούν αλλά αφουγκράζονται τη μουσική [εικόνες] - iefimerida.gr

Μοναδικό- Οκτώ αρχαίες τραγωδίες με ηθοποιούς που δεν ακούν αλλά αφουγκράζονται τη μουσική [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις κωφοί ηθοποιοί, με τη γλώσσα του σώματος αλλά και με τη νοηματική γλώσσα, μαζί με δυο ακούοντες ηθοποιούς, παρουσιάζουν την παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», με αποσπάσματα από 8 αρχαίες τραγωδίες, στο Ιδρυμα Κακογιάννη.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» παρουσιάζει αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευρυπίδη σε διασκευή και σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, 17, 18, 19, 20, 26, 27 Μαρτίου.

Μοναδικό- Οκτώ αρχαίες τραγωδίες με ηθοποιούς που δεν ακούν αλλά αφουγκράζονται τη μουσική [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οχτώ αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών των Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευρυπίδη, τα οποία γλιστρούν αρμονικά το ένα μέσα στο άλλο, με κεντρικό άξονα το «Φως και το Σκοτάδι».

Οι τραγωδίες «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή, «Επτά Επί Θήβας» του Αισχύλου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Μήδεια» του Ευριπίδη, «Αίας» του Σοφοκλή, «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη, «Βάκχες» του Ευριπίδη, «Πέρσες» του Αισχύλου, πραγματεύονται τον τραγικό ήρωα και το πώς διαχειρίστηκε την ελεύθερη βούληση που του αποδόθηκε από τους Θεούς.

Μοναδικό- Οκτώ αρχαίες τραγωδίες με ηθοποιούς που δεν ακούν αλλά αφουγκράζονται τη μουσική [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ερμηνεύουν οι: Όλγα Δαλέκου, Σοφία Ζάγκα, Έλλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου, Χριστίνα Σιμιτζή, Μαρία Στεφανή.

«Η ερμηνευτική προσέγγιση της τραγωδίας στην παράστασή μας ενδιαφέρεται ν’ αγγίξει την ψυχή των κωφών θεατών, προσφέροντάς τους μια πρωτόγνωρη εμπειρία που αφορά τόσο τους ίδιους, όσο και τους ακούοντες» τονίζει για την παράσταση η σκηνοθέτης της, Έλλη Μερκούρη.

Μοναδικό- Οκτώ αρχαίες τραγωδίες με ηθοποιούς που δεν ακούν αλλά αφουγκράζονται τη μουσική [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μία ιδιαίτερη παράσταση με συνοδεία μουσικής, καθώς οι κωφοί ηθοποιοί μπορούν να «αφουγκραστούν» τον κραδασμό της και να μας ταξιδέψουν στον κόσμο των τραγικών καταστάσεων που καθορίζουν τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του και τη φύση, τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους, καθώς και τη θέση ευθύνης που έχει για τον ίδιο τον κόσμο.

Μοναδικό- Οκτώ αρχαίες τραγωδίες με ηθοποιούς που δεν ακούν αλλά αφουγκράζονται τη μουσική [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η παράσταση
«Από το Σκοτάδι στο Φως», Οχτώ Αποσπάσματα Αρχαίων Τραγωδιών Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευρυπίδη, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα»
Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος (Κ.Χ. Μύρης), Τάσσος Ρούσσος, Γιώργος Χειμωνάς
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη
Ιδρυμα Κακογιάννη: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550
Ημέρες: 17,18,19, 20 & 26, 27 Μαρτίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ