Ο Ράσελ Μάλιφαντ, χορογράφος της Σιλβί Γκιγιέμ, τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ράσελ Μάλιφαντ, χορογράφος της Σιλβί Γκιγιέμ, τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε ως χορογράφο, αλλά και συμπρωταγωνιστή της μοναδικής Συλβί Γκιγιέμ στην μεγάλη επιτυχία Push. Τώρα θα τον δούμε με την Ελληνίδα συζύγό του Ντάνα Φούρας.

Διεθνώς, ο Βρετανός Ράσελ Μάλιφαντ το «πιο hot είδωλο της δεκαετίας» όπως τον αποκαλούν, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους χορευτές και χορογράφους της γενιάς του.

Πολυβραβευμένος, έχει συνεργασθεί με μεγάλα μπαλέτα και σπουδαίες προσωπικότητες, ενώ είναι ο βασικός χορογράφος του διασημότερου χορευτικού οργανισμού, του περίφημου λονδρέζικου θεάτρου Sadler's Wells, γνωστού και ως η Μέκα του παγκόσμιου σύγχρονου χορού.

Ο Ράσελ Μάλιφαντ, χορογράφος της Σιλβί Γκιγιέμ, τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στην Αθήνα έρχεται με το έργο Conceal | Reveal ( Απόκρυψη | Αποκάλυψη) και με πρωταγωνίστρια την ελληνικής καταγωγής συζυγό του, πρώτη χορεύτρια του The Royal Ballet Company της Αγγλίας, Ντάνα Φούρας.

Το Conceal | Reveal είναι μια επετειακή χορογραφία του Ράσελ Μάλιφαντ για τα 20 χρόνια της ομάδας του και της συνεργασίας του με τον φημισμένο σχεδιαστή καλλιτεχνικού φωτισμού Μάικλ Χαλς.

Ο Ράσελ Μάλιφαντ, χορογράφος της Σιλβί Γκιγιέμ, τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Για μένα η κίνηση και η άρθρωση έχουν μία απόλυτα λογική σχέση με τη ροή, τη βαρύτητα, τη δυναμική, τη φόρμα, τον ρυθμό και το χώρο» δηλώνει ο Μάλιφαντ. «Αυτά τα στοιχεία συνδέονται όχι μόνο με το σώμα, αλλά και με την κατεύθυνση και την ένταση του φωτός. Τόσο ο Μάικλ (στα φώτα) όσο και εγώ, θεωρούμε ότι το φως αλληλεπιδρά με έναν μοναδικό τρόπο στην κίνηση. Πάνω σε αυτό το δεδομένο δουλεύουμε κάθε μας χορογραφία γι' αυτό εξάλλου πολλές φορές τον έχω αποκαλέσει και "συν-χορογράφο"».

Ο Ράσελ Μάλιφαντ, χορογράφος της Σιλβί Γκιγιέμ, τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Στην Αθήνα θα δούμε μία νέα παράσταση που στηρίζεται σε νέες αλλά και κάποιες παλαιότερες κλασικές χορογραφίες του Ράσελ Μάλιφαντ, όπως το διάσημο Broken Fall, σε μουσική Μπάρι Ανταμσον που πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Σιλβί Γκιγιέμ και την ομάδα BalletBoyz, κερδίζοντας το βραβείο Olivier ως η καλύτερη νέα χορογραφία το 2004.
Επίσης, θα δούμε μία νέα χορογραφία, ένα μοναδικό κουιντέτο διάσημων χορευτών με τίτλο Piece No. 43. Το συγκεκριμένο έργο είναι μια γέφυρα-σύνδεση μεταξύ της κλασικής και της σύγχρονης κίνησης και διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η δυναμική αρχιτεκτονική του φωτισμού, μπορεί να πλαισιώσει την κίνηση του σώματος και να τροφοδοτήσει τη σχέση τους με τα ρυθμικά, γεμάτα συναισθήματα και ενέργεια στοιχεία της μουσικής.
Η παράσταση ολοκληρώνεται με το σόλο που σηματοδοτεί και την επιστροφή της πρώην πρώτης χορεύτριας του The Royal Ballet Company, Ντάνα Φούρας, η οποία μετά από 10 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στη σκηνή για τη συγκεκριμένη χορογραφία που ο Μάλιφαντ δημιούργησε.

Η παράσταση
Conceal | Reveal - Απόκρυψη | Αποκάλυψη, του Ράσελ Μάλιφαντ
Ημέρες: 19 & 20 Μαρτίου
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Α. Τριάντη
Η προπώληση ξεκινά τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ