Παντελής Παντελίδης: Ο αυτοδίδακτος τραγουδιστής που λάτρεψαν οι Ελληνες - iefimerida.gr

Παντελής Παντελίδης: Ο αυτοδίδακτος τραγουδιστής που λάτρεψαν οι Ελληνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του πασίγνωστου λαϊκού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη σε τροχαίο δυστύχημα στο Ελληνικό.

Ο Παντελής Παντελίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 23 Νοεμβρίου 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος. Εμαθε επίσης μόνος του να παίζει τα μουσικά όργανα. Ακόμα, διατηρούσε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Νέα Ιωνία.

Ολα ξεκίνησαν όταν άρχισε να ανεβάζει βίντεο στα οποία τραγουδούσε στο YouTube. Ελληνες όλων των ηλικιών άρχισαν να «καψουρεύονται», αλλά και να πονούν με τα τραγούδια του.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες», που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του, το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ τραγούδια όπως τα «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό» γνώρισαν τεράστια επιτυχία.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του, για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της: «Αθηνά»...

Ο Παντελής Παντελίδης βραβεύτηκε στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MAD το 2013 ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης. Ο ίδιος στην εκδήλωση ερμήνευσε το τραγούδι του «Δεν ταιριάζετε σου λέω» μαζί με τον Stan και την Ελένη Φουρέιρα.

Η ανείπωτη τραγωδία στην άσφαλτο έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις αντιδράσεις για το κομμάτι που έγραψε για την Κύπρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ