Πώς ένα φιλί φανερώνει το είδος της σχέσης δυο ανθρώπων [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς ένα φιλί φανερώνει το είδος της σχέσης δυο ανθρώπων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Saskatchewan στον Καναδά ανέλυσε την κατεύθυνση που παίρνουν τα ζευγάρια, ότν φιλιούνται (αριστερά-δεξιά) με σκοπό να διαπιστώσει αν πραγματικά ταιριάζουν μεταξύ τους.

Πώς ένα φιλί φανερώνει το είδος της σχέσης δυο ανθρώπων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Για την έρευνα μελετήθηκαν πάνω από 500 φωτογραφίες διάσημων και μη ανθρώπων που φιλούσαν είτε τους συντρόφους τους, είτε πρόσωπα από το φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Πώς ένα φιλί φανερώνει το είδος της σχέσης δυο ανθρώπων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το 80% των περιπτώσεων, οι άνθρωποι στρέφουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά όταν φιλιούνται με το σύντροφό τους, ενώ οι ίδιοι τείνουν να παίρνουν αντίθετη κατεύθυνση όταν φιλάνε στο μάγουλο τους φίλους ή την οικογένεια τους.

Πώς ένα φιλί φανερώνει το είδος της σχέσης δυο ανθρώπων [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι ερευνήτριες της μελέτης Jennifer Sedgewick και Lorin Ηλία είπαν: «Η έρευνά μας απέδειξε πως η πλευρά που επιλέγει κάποιος για να φιλήσει, καθορίζει και την σχέση που έχει με τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί του. Έτσι, όπως παρατηρήθηκε η κατεύθυνση προς τα αριστερά δείχνει πως το φιλί ανήκει σε ένα πιο «γονικό πλαίσιο», ενώ το αντίθετο γίνεται στα δεξιά, όπου είναι η μεριά του ρομαντικού φιλιού.»

Πώς ένα φιλί φανερώνει το είδος της σχέσης δυο ανθρώπων [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι ερευνητές εξηγούν πως όλα σχετίζονται με την πλευρά του εγκεφάλου μας που ενεργοποιείται, όταν φιλάμε κάποιον. Συγκεκριμένα αναφέρεται, πως όταν μία γυναίκα φιλάει τον σύντροφό της, διεγείρεται η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, η οποία «ενεργοποιεί την κίνηση προς την άλλη πλευρά του σώματός μας( δηλαδή την δεξιά).

Πώς ένα φιλί φανερώνει το είδος της σχέσης δυο ανθρώπων [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Πώς ένα φιλί φανερώνει το είδος της σχέσης δυο ανθρώπων [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Πώς ένα φιλί φανερώνει το είδος της σχέσης δυο ανθρώπων [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Τα ζευγάρια μάλιστα που είναι όντως ερωτευμένα και φιλιούνται παθιασμένα, τότε έχουν την τάση να φιλιούνται περισσότερο από όλους προς τα δεξιά, μίας και υπάρχει αυξημένη ενεργοποίηση του αριστερού πρόσθιου προσαγώγιου φλοιού του εγκεφάλου, περιοχή που συνδέεται στενά με την κίνηση της αριστερής πλευράς του σώματό μας.

Μερικές από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν υπόψιν στη μελέτη, ήταν η Δούκισσα του Κέιμπριτζ. Στη μία φωτογραφία από τον γάμο της στρίβει ελαφρώς δεξιά για να φιληθεί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμς και στην άλλη φιλά διακριτικά τον πεθερό της στην αριστερή πλευρά.

Επίσης η Ατζελίνα Τζολί έχει απαθανατιστεί πολλές φορές να φιλάει τον Μπράντ Πιτ στη δεξιά πλευρά, ενώ σε μία φωτογραφία φιλάει τον αδελφό της στο αριστερό μάγουλο.

Ωστόσο, ο David και η Victoria Beckham φαίνεται να πάνε κόντρα στους κανόνες, καθώς η Βικτώρια έσκυψε προς τα αριστερά για να φιλήσεις τον άντρα της σε ένα παιχνίδι μπάσκετ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλί μελέτη σύντροφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ