Τι σε εμποδίζει από το να γίνεις πλούσιος -10 πράγματα που ΔΕΝ κάνεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι σε εμποδίζει από το να γίνεις πλούσιος -10 πράγματα που ΔΕΝ κάνεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπαθείς εδώ και και καιρό να κάνεις οικονομία και κάθε τέλος του μήνα, δεν έχεις φυλάξει στην άκρη ούτε «σεντ»;

Μπορεί να φταίει, ίσως, ότι είσαι λίγο παραπάνω ανοιχτοχέρης ή ότι δεν έχεις καθαρή εικόνα των εξόδων και των εσόδων σου, αλλά δεν είναι το μόνο πρόβλημα.
Υπάρχουν κυρίως 10 λόγοι που μπορεί να σε αποτρέψουν από το να έχεις μίας ζωή με περισσότερες ανέσεις.

Τι σε εμποδίζει από το να γίνεις πλούσιος -10 πράγματα που ΔΕΝ κάνεις [εικόνες] | iefimerida.gr 0
  •  Έλλειψη φιλοδοξίας

Ακόμα και αν αυτό που θέλεις να αποκτήσεις σου φαίνεται, ένα πολύ μακρινό όνειρο, μπορεί να επιτευχθεί αν είσαι φιλόδοξος. Τα αγαθά δεν αποκτιούνται έτσι από μόνα τους, θέλει υπομονή και επιμονή για να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς.

  • Δεν αλλάζεις συνήθειες

Αν έχεις βάλει προτεραιότητα ήδη σε κάποια πράγματα, που σου «τρώνε» λεφτά και χρόνο, τότε δεν μπορείς να τα βάλεις εύκολα σε δεύτερη μοίρα, ακόμη και αν στέκονται εμπόδιο στα μελλοντικά σου σχέδια.

Τι σε εμποδίζει από το να γίνεις πλούσιος -10 πράγματα που ΔΕΝ κάνεις [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Δεν έχεις αυτοπειθαρχία
Η πειθαρχία έρχεται με τον αυτοέλεγχο. Πρέπει να βρεις τον λόγο που σε κάνει να γίνεσαι σπάταλος και να τον περιορίζεις, χωρίς, όμως, να πιέζεσαι και να στερείσαι τις συνήθειες της καθημερινότητάς σου.

  • Αρνείσαι να βρεις εναλλακτικές λύσεις

Θεωρώντας πως δεν υπάρχει Plan B στην προσπάθειά σου να εξοικονομήσεις χρήματα, τα παρατάς πιο εύκολα και έτσι αποτυγχάνεις στο στόχος σου.

  • Δεν φροντίζεις το σώμα σου

«Κανείς δεν μπορεί να επιτύχει, αν δεν είναι υγιής", λέει δημοσιογράφος της Independent. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εκατομμυριούχοι έχουν το δικό τους πρόγραμμα εξάσκησης.Η κακομεταχείρηση του σώματός σου και κατ΄επέκταση της υγείας σου συνδέεται με πολλά προβλήματα – δηλαδή υπερφαγία, αρνητικές σκέψεις και καθιστική ζωή.

Τι σε εμποδίζει από το να γίνεις πλούσιος -10 πράγματα που ΔΕΝ κάνεις [εικόνες] | iefimerida.gr 2
  • Χρονοτριβείς

Αν δεν βάζεις χρονικά όρια για κάθε μία από τα μελλοντικά σου σχέδια και τα έχεις μόνο στην πίσω άκρη του μυαλού σου, τότε είναι πολύ δύσκολο στο να τα φέρεις εις πέρας. Για να συγκεντρώσεις τα χρήματα που θέλεις, πρέπει να φτιάξεις ένα σχέδιο, το οποίο και θα τηρείς για όσο χρειαστεί.

  • Δεν έχεις επιμονή

Όπως και στην δίαιτα, έτσι και στην οικονομία, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε καλοί στην αρχή, αλλά τα παρατάμε εύκολα.

Τι σε εμποδίζει από το να γίνεις πλούσιος -10 πράγματα που ΔΕΝ κάνεις [εικόνες] | iefimerida.gr 3
  • Έλλειψη αποφασιστικότητας

Οι άνθρωποι που δεν καταφέρνουν να κάνουν αποτελεσματικά οικονομία, συνηθίζουν να παίρνουν πολύ αργά αποφάσεις. Γενικότερα, η αποφασιστικότητα δεν είναι απλώς γνώρισμα των πλουσίων, αλλά μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες που πρέπει να έχεις ένας ηγέτης. Αν είστε βαθειά αποφασισμένοι, πως θα φέρετε εις πέρας τον στόχο σας, τότε είναι και πιο πιθανό να τον πετύχετε.

Τι σε εμποδίζει από το να γίνεις πλούσιος -10 πράγματα που ΔΕΝ κάνεις [εικόνες] | iefimerida.gr 4
  • Κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν κοινό στόχο με εσάς

Αν εσείς θέλετε να βάλετε ένα φρένο στα έξοδά σας, αλλά οι φίλοι σας δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες, τότε είναι φυσικό να μην βάζετε σε εφαρμογή το σχέδιό σας. Απομακρυνθείτε για λίγο καιρό ή προτείνετέ τους εναλλακτικές μορφές εξόδου.

Τι σε εμποδίζει από το να γίνεις πλούσιος -10 πράγματα που ΔΕΝ κάνεις [εικόνες] | iefimerida.gr 5
  • Λες ψέμματα στον εαυτό σου

Αν κάθε μήνα συνειδητοποιείς πως δεν έχεις αφήσεις τίποτα στην άκρη και καθησυχάζεις τον εαυτό σου, πως θα συμβεί τον επόμενο, τότε μάλλον αρνείσαι να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οικονομία πλούσιοι λόγοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ