Η Σαρλίζ Θερόν τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα -Σε γκαλά για τους πρόσφυγες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Σαρλίζ Θερόν τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα -Σε γκαλά για τους πρόσφυγες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία κινηματογραφική φιλανθρωπική εκδήλωση στο Βερολίνο, δίπλα στην καλλιτεχνική εγκατάσταση του Ai Weiwei με σωσίβια προσφύγων από τη Λέσβο, προκάλεσε αντιδράσεις.

Το «Cinema for Peace» (Ο κινηματογράφος για την ειρήνη) φιλοξενήθηκε στο Konzerthaus του Βερολίνου, τις κολόνες του οποίου έχει τυλίξει με 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei.

Η Σαρλίζ Θερόν τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα -Σε γκαλά για τους πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Σαρλίζ Θερόν τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα -Σε γκαλά για τους πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων, αρκετοί διάσημοι, ανάμεσά τους η Σαρλίζ Θερόν και το μέλος των Pussy Riot Νάντια Τολοκονίκοβα, τυλίχθηκαν με ισοθερμικές κουβέρτες, όπως εκείνες που δίνονται στους πρόσφυγες, την ώρα που βγαίνουν στις ακτές των ελληνικών νησιών.


Η Σαρλίζ Θερόν τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα -Σε γκαλά για τους πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ομως, η εικόνα αυτή, γνωστών ανθρώπων που φορούν τις ισοθερμικές κουβέρτες πάνω από τα πανάκριβα ρούχα τους, προκάλεσε και αντιδράσεις. Ενας από αυτούς που δεν το είδαν με καλό μάτι ήταν και ο Τιμ Ρένερ, γραμματέας πολιτισμού του Βερολίνου.

Η Σαρλίζ Θερόν τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα -Σε γκαλά για τους πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Οταν ο Ai Weiwei απεικονίζει τις διαστάσεις του τρόμου έξω από το γκαλά, με 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο, ίσως δεν είναι κάτι λεπτό, αλλά είναι αποτελεσματικό και δικαιολογημένο. Οταν όμως οι καλεσμένοι του Cinema for Peace καλούνται από τον διοργανωτή να τυλιχτούν με ισοθερμικές κουβέρτες για μία ομαδική φωτογραφία, ακόμη κι αν θεωρηθεί πράξη αλληλεγγύης, είναι ξεκάθαρα κάτι αιχρό», έγραψε στον λογαριασμό του Facebook.

Η Σαρλίζ Θερόν τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα -Σε γκαλά για τους πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ