Guardian: Δύο ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες του κόσμου -Εκπληξη η επιλογή [εικόνες] - iefimerida.gr

Guardian: Δύο ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες του κόσμου -Εκπληξη η επιλογή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κάνει μία παραλία μοναδική; Το τοπίο, τα νερά, το πόσο ερημική ή κοσμοπολίτικη είναι. Οι απαντήσεις ποικίλουν, ανάλογα με το τι ζητά κανείς.

Και η χώρα μας έχει τόσες πανέμορφες παραλίες, που τα ξένα μέσα δεν χορταίνουν να τις εκθειάζουν, επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετικές. Αυτή τη φορά, ο Guardian αποφάσισε να καταρτίσει τη λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, μπαίνοντας από τώρα σε καλοκαιρινό κλίμα.

Κι αν ο Μύρτος, οι Εγκρεμνοί ή το Ναυάγιο και το Ελαφονήσι έχουν σχεδόν μόνιμη θέση σε τέτοιου είδους λίστες, αυτή τη φορά η «διάκριση» ήρθε για δύο άλλες παραλίες, στο Πήλιο και τη Νάξο. Η βρετανική εφημερίδα συμπεριέλαβε στις κορυφαίες του κόσμου τις παραλίες Φακίστρα και Αγιος Γεώργιος.

Guardian: Δύο ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες του κόσμου -Εκπληξη η επιλογή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Φακίστρα τοποθετήθηκε μάλιστα στην έβδομη θέση, στην 50άδα του κόσμου. Η παραλία που βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, κοντά στην Τσαγκαράδα, έχει λευκή άμμο και βότσαλα και καθαρά καταγάλανα νερά, γράφει ο Guardian εξηγώντας την επιλογή, ενώ σημειώνει ότι πέρα από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μπορεί να την απολαύσει κανείς μόνος του.

Guardian: Δύο ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες του κόσμου -Εκπληξη η επιλογή [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Από την άλλη, ο Αγ. Γεώργιος στη Νάξο επελέγη από τον Guardian ως η κορυφαία παραλία της Ευρώπης για οικογένειες και είναι στη 13η θέση της λίστας. «Η Ελλάδα είναι γεμάτη υπέροχες παραλίες, αλλά όταν το θέμα είναι η προσβασιμότητα και ένα μέρος φιλικό στα παιδιά, η Νάξος είναι ασυναγώνιστη», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Guardian: Δύο ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες του κόσμου -Εκπληξη η επιλογή [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οσο για την κορυφαία παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με τον Guardian είναι η Source d’Argent στις Σεϊχέλες, που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραλίες Φακίστρα νάξος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ