Ο Φιντέλ Κάστρο επανεμφανίστηκε -Συνάντηση με τον πατριάρχη Κύριλλο [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Φιντέλ Κάστρο επανεμφανίστηκε -Συνάντηση με τον πατριάρχη Κύριλλο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από πέντε μήνες έκανε ο Φιντέλ Κάστρο.

Ο 89χρονος ιστορικός ηγέτης της Κούβας συνάντησε τον πατριάρχη Κύριλλο της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, στο σπίτι του στην Αβάνα το Σάββατο.

Ο Φιντέλ Κάστρο επανεμφανίστηκε -Συνάντηση με τον πατριάρχη Κύριλλο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Φορώντας φόρμα, όπως συνηθίζει, στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Κάστρο στέκεται δίπλα στον πατριάρχη. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Κούβας, οι δύο τους συζήτησαν για τη διατήρηση της ειρήνης και την επιβίωση της ανθρωπότητας, για τη μάχη κατά των διακρίσεων και για τις καλές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κούβας.

Ο Φιντέλ Κάστρο, που αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006 με τον μικρότερο αδερφό του, Ραούλ, να τον διαδέχεται, κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια. Ζει ήρεμα στο σπίτι του, έξω από την Αβάνα και αρθρογραφεί στην εφημερίδα Granma.

Η τελευταία εμφάνισή του ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο στο αεροδρόμιο της Αβάνας, κατά την επίσκεψη του Ποντίφικα στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή συναντήθηκαν εκεί και ο Πάπας Φραγκίσκος με τον πατριάρχη Κύριλλο. Γεγονός ιστορικής σημασίας, καθώς οι επικεφαλής των δύο εκκλησιών τελευταία φορά συναντήθηκαν το 1054.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιντέλ Κάστρο Πατριάρχης Κύριλλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ