Εισαγωγή στον «Γαλιλαίο» του Μπρεχτ- Προβολή και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Εισαγωγή στον «Γαλιλαίο» του Μπρεχτ- Προβολή και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια βραδιά αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ και ανοιχτή συζήτηση για τον κορυφαίο δραματουργό με την πρώην Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών και αφοσωμένη μελετητή του, Νάντια Βαλαβάνη, αυτή την Τετάρτη στον κινηματογράφο Αλκυονίς.

Με αφορμή την προβολή της ταινίας «Γαλιλαίος» του Τζόζεφ Λόουζι στην Αλκυονίδα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη υπο τον τίτλο «Τρώγοντας από το δένδρο της γνώσης-Εισαγωγή στον Γαλιλαίο του Μπρεχτ» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εισαγωγή στον «Γαλιλαίο» του Μπρεχτ- Προβολή και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Νάντια Βαλαβάνη και ο Μπρεχτ
Η οικονομολόγος και πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, από χρόνια μελετά το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Σχετικά σημειώματα και δοκίμια της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και επιστημονικά ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διεθνή συμπόσια και ημερίδες για τον Μπρεχτ, ανάμεσα στα οποία και στο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του δραματουργού, το οποίο οργάνωσε η Διεθνής Ενωση για τον Μπρεχτ το 2006 στη γενέτειρα του, το Αουγκσμπουργκ της Βαυαρίας, με θέμα «O Μπρεχτ και ο θάνατος».

Εισαγωγή στον «Γαλιλαίο» του Μπρεχτ- Προβολή και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Νάντια Βαλαβάνη, είχε, ακόμη, την ιδέα, και ανέλαβε την οργάνωση και επιμέλεια του βιβλίου «Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κριτικές προσεγγίσεις» (εκδόσεις Στάχυ 2002 και Πολύτροπο 2004). Ποκειται για μια διεθνή έκδοση με δοκίμια για τον Μπρεχτ. Το βιβλίο έχει συμπεριληφθεί ως διδακτικό εγχειρίδιο στη βιβλιογραφία μαθημάτων στα Τμήματα Θεατρολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πατρών και Θεσσαλονίκης. Εχει μεταφράσει ποιήματα του Μπρεχτ (Σύγχρονη Εποχή), δύο βιβλία με διηγήματά του (Καστανιώτης), το διδακτικό θεατρικό έργο «Η εξαίρεση και ο κανόνας» (Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης του Γιάννη Καλατζόπουλου, θεατρική σεζόν 1998-1999), καθώς και λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία του (εκδόσεις Καστανιώτη και Πατάκη).

Εισαγωγή στον «Γαλιλαίο» του Μπρεχτ- Προβολή και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τον Νοέμβριο του 2006 ανέβασε σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες (Τάσος Καρακατσάνης, Τάκης Τζαμαριάς, Μαρία Δημητριάδη, Κάτια Γέρου, Στέλιος Μάινας, Κωστής Ρασιδάκις κ.α.), στο θέατρο «Ιλίσια» την παράσταση λόγου και μουσικής «Σκέφτομαι σημαίνει αλλάζω», μια παραγωγή του ΣΥΝ για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Μπρεχτ. Τέλος οργάνωσε και ανέβασε μια μουσική παράσταση-διάλεξη για τη μουσική των Κουρτ Βάιλ και Χανς Αϊσλερ με τίτλο «Ερευνα για το αν ο άνθρωπος τον άνθρωπο βοηθά» στους Δήμους Παλαιού Ψυχικού, Ηρακλείου και Νέας Μάκρης (Δεκέμβριος 2006 έως Ιούνιος 2007) και ένα αφιέρωμα στο διεθνές κι ελληνικό εργατικό τραγούδι με τίτλο «Ψωμί και τριαντάφυλλα» για το Δήμο Ελληνικού την Πρωτομαγιά του 2007.

Εισαγωγή στον «Γαλιλαίο» του Μπρεχτ- Προβολή και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ο εκπληκτικός Τοπόλ, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Γαλιλαίος», σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι, που προβάλλεται στην Αλκυονίδα

Εισαγωγή στον «Γαλιλαίο» του Μπρεχτ- Προβολή και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η εκδήλωση
«Εισαγωγή στον "Γαλιλαίο" του Μπρεχτ», Προβολή και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη
Αλκυονίς: Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας, Αθήνα, τηλ. 210 8220008
Ημέρα και ώρα: Τετάρτη 24/02 στις 19.00
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ