Καμμένος: Ετσι θα πηγαινοέρχονται οι πρόσφυγες -Από τα hotspots στα κέντρα - iefimerida.gr

Καμμένος: Ετσι θα πηγαινοέρχονται οι πρόσφυγες -Από τα hotspots στα κέντρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την πρόοδο που έχει γίνει στην κατασκευή των hotspots μίλησε ο υπουργός Εθνικης Αμυνας Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα των σχετικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της ΕΕ.

Οπως εξήγησαν οι υπουργοί, στη συνέντευξη που έδωσαν στο ΥΠΕΘΑ, τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων στα νησιά και το ένα κέντρο επαναπροώθησης είναι έτοιμα.

Το κέντρο καταγραφής στην Κω θα είναι έτοιμο σε 5 ημέρες. Στη Σάμο, που λειτουργεί το κέντρο καταγραφής, θα είναι έτοιμο στις 23 του μηνός, λόγω επέκτασης των εγκαταστάσεων, ενώ το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα υπάρξει προσθήκη σε αποθήκη του ΟΛΘ.

Καμμένος: Ετσι θα πηγαινοέρχονται οι πρόσφυγες -Από τα hotspots στα κέντρα | iefimerida.gr 0

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας, το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων στα Διαβατά δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν και δυο χάρτες που δείχνουν τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία, τα σημεία στα ελληνικά νησιά που θα κατασκευαστούν hot spots, αλλά και κέντρα μετεγκατάστασης τα οποία βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Καμμένος: Ετσι θα πηγαινοέρχονται οι πρόσφυγες -Από τα hotspots στα κέντρα | iefimerida.gr 1
Καμμένος: Ετσι θα πηγαινοέρχονται οι πρόσφυγες -Από τα hotspots στα κέντρα | iefimerida.gr 2

Hot spots

  • Λέσβος 
  • Σάμος 
  • Λέρος 
  • Κως 

Κέντρα μετεγκατάστασης

  • Διαβατά 
  • Σχιστό

Οπως φαίνεται από τους χάρτες, από τη Μυτιλήνη οι πρόσφυγες θα μεταφέρονται στα Διαβατά, ενώ από όλα τα υπόλοιπα hot spots στο Σχιστό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ hot spot χάρτης πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ