Εξαιρούν τους πολύτεκνους από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας -Τι συμβαίνει - iefimerida.gr

Εξαιρούν τους πολύτεκνους από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας -Τι συμβαίνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας μένουν οικογένειες με τρία ή και περισσότερα παιδιά καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας λαμβάνουν υπόψιν τους στα κριτήρια υπολογισμού του εισοδήματος και τα επιδόματα που παίρνουν από την πολιτεία η τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρίπτονται οι αιτήσεις τους μια και συνολικό εισόδημα των οικογενειών εμφανίζεται μεγαλύτερο από τα όρια που προβλέπει η σχετική απόφαση και χαρακτηρίζονται μη δικαιούχοι λόγω υπέρβασης κριτηρίων.

Την υπόθεση απόκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος ο οποίος παρουσιάζει και παραδείγματα:

- Οικογένεια με 3 παιδιά, ετήσιο εισόδημα 7.345 ευρώ και 2.000 ευρώ καταθέσεις απορρίφθηκε από τη δωρεάν βοήθεια τροφίμων, επειδή το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ήταν 7.200 ευρώ. Εχασε δηλαδή τη βοήθεια τροφίμων για ένα χρόνο επειδή υπερέβη το εισοδηματικό όριο μόλις κατά 145 ευρώ!!! Η υπέρβαση αυτή μάλιστα δεν οφείλεται σε εισοδήματα από εργασία ή άλλη δραστηριότητα, αλλά στο γεγονός ότι συνυπολογίστηκαν και τα επιδόματα που δικαιούται ως τρίτεκνη οικογένεια. Χωρίς τα επιδόματα, το εισόδημα θα έπεφτε στις 5.800 ευρώ και η οικογένεια αυτή θα είχε το δικαίωμα να πάρει δωρεάν τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της.

-Τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 7.989,35 ευρώ, με μηδενικές καταθέσεις και με αξία ακίνητης περιουσίας 27.346 ευρώ απορρίφθηκε από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, καθώς υπερέβη το όριο των 7.200 ευρώ κατά 790 ευρώ, λόγω του συνυπολογισμού των επιδομάτων στο συνολικό εισόδημα! Αν δεν λαμβάνονταν υπόψη τα επιδόματα, το εισόδημα θα έπεφτε κάτω από 6.000 ευρώ και αυτομάτως θα εντασσόταν στο πρόγραμμα βοήθειας για τις φτωχές οικογένειες.

Την απόφαση βάσει της οποίας μπαίνει το «ψαλίδι» έχει υπογράψει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 350 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ