Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία - Εγινε αισθητός και στην Αθήνα - iefimerida.gr

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία - Εγινε αισθητός και στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον Πύργο, ο οποίος μάλιστα έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον νομό Ηλείας στις 20.55 το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το εστιακός βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα ενώ το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πύργου.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία - Εγινε αισθητός και στην Αθήνα | iefimerida.gr 0

Μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε απόψε στην Ηλεία, καταγράφονται, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπερειφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι ζημιές έχουν καταγραφεί σε σπίτια των κοινοτήτων Φρίξα, Διάσελο, Γρέκα, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας και αφορούν κυρίως σε πτώσεις σοβάδων. Επίσης, υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο νωρίς το πρωί θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμοyς Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως. Επίσης, αύριο το πρωί, κλιμάκια μηχανικών αναμένεται να επισκεφθούν κοινότητες των δύο προαναφερόμενων δήμων, για να κάνουν ελέγχους σε σπίτια και δημόσια κτίρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Ελλάδα Ηλεία Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ