Προσφυγικό: Γερμανία-Γαλλία στήνουν μίνι σύνοδο κορυφής με την Τουρκία - iefimerida.gr

Προσφυγικό: Γερμανία-Γαλλία στήνουν μίνι σύνοδο κορυφής με την Τουρκία

Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μίνι Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό «στήνουν» η Γερμανία η Γαλλία και η Αυστρία, με τη συμμετοχή της Τουρκίας και με την συμμετοχή της Ελλάδας, λίγες ώρες πριν την επίσημη σύνοδο της Πέμπτης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη μίνι-σύνοδο θα μετάσχουν 11 χώρες της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία κλπ) στην οποία θα παραβρεθεί και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα μετέχει και ο Ελληνας Πρωθυπουργός. Η μίνι-σύνοδος, θα διεξαχθεί στην έδρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Αυστρίας στην ΕΕ αυτήν την Πέμπτη το μεσημέρι, αμέσως πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες..

«Η συνάντηση αυτή πριν από τη σύνοδο κορυφής θα γίνει στην έδρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Αυστρίας στην ΕΕ αυτήν την Πέμπτη το μεσημέρι», επιβεβαίωσε διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι «28» αμέσως μετά θα συζητήσουν για την μεταναστευτική κρίση, η οποία επιδεινώνεται λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη Συρία για να γλιτώσουν από τα αεροπορικά πλήγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει και τριμερή επαφή με την Καγκελάριο Μέρκελ και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ ΝΤαβούτογλου στις Βρυξέλλες, για την προσφυγική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ