Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] - iefimerida.gr

Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εράν Ζιλά είναι ερευνητής νευρολόγος και έχει πάθος με την καλλιτεχνική φωτογραφία των ζωτικών οργάνων και του σώματος γενικότερα. Φωτογραφίζει όργανα ζώων που υπάρχουν και στον άνθρωπο, πτηνά και θαλασσινά.

Ο Εράν Ζιλά είναι Ισραηλινός βιολόγος-νευρολόγος και φωτογράφος. Σπούδασε αρχικά Βιολογία επειδή αυτή ήταν η οικογενειακή παράδοση. Σύντομα, κατά τη διάρκεια των σπουδών αντιλήφθηκε ότι τον ενδιέφεραν περισσότερο η Νευρολογία, η Ηλεκτροφυσιολογία, τα βιολογικά κύτταρα και οι ιστοί στην ανθρώπινη καρδιά και στον εγκέφαλο. Ετσι στράφηκε προς αυτή την επιστημονική κατεύθυνση.

Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σήμερα ο Εραν Ζιλά ζει μεταξύ Τελ Αβίβ και Νέας Υόρκης διεξάγει μια μεγάλη επιστημονική έρευνα σχετικά με την επιληψία, δημοσιεύει τακτικά άρθρα σχετικά με το θέμα σε επιστημονικά περιοδικά και παραδίδει σχετικά σεμινάρια σε φοιτητές και στις δύο πόλεις.

Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αλλά είναι και φωτογράφος. Εικαστικός φωτογράφος. Αυτοδίδακτος. Ο Εράν Ζιλά άρχισε να φωτογραφίζει μόνος του από 14 ετών. Και ποιο είναι το αγαπημένο του θέμα; Το σώμα, τα εσωτερικά όργανα και όχι μόνο.

Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το θέμα αυτό συγκινεί ιδιαίτερα. Αν ξεπεράσει κανείς το αρχικό σοκ στη θέα των ζωτικών οργάνων, οι εικόνες του δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο εργαστήριο ενός επιστήμονα του 19ου αιώνα που πειραματίζεται με την ανθρώπινη ανατομία. Βεβαίως τα όργανα που χρησιμοποιεί ο Ζιλά προέρχονται από ήδη νεκρά ζώα. (Ποτέ δεν θανατώνει ο ίδιος!)

Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Τα μοντέλα του τα προμηθεύεται από τις κρεαταγορές και τις ψαραγορές, τα μεταφέρει στο φωτογραφικό του στούντιο που «είναι κάτι ανάμεσα σε μουσειακό χώρο και εργαστήριο γεμάτο αντίκες», όπως το περιγράφει, και εκεί δημιουργεί τις μοναδικές συνθέσεις του.

Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Νευρολόγος φωτογραφίζει ζωντανά όργανα -Οχι ανθρώπινα [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Οι φωτογραφίες σε αυτό το άρθρο ανήκουν στη σειρά Life Science η οποία πρόκειται να εκδοθεί σε λεύκωμα μέσα στο 2016 από τον βραβευμένο γερμανικό εκδοτικό οίκο βιβλίων τέχνης Kehrer Verlag. Ο Εράν Ζιλά έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής έξι ατομικές εκθέσεις στο Τελ Αβίβ και στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ