Το, άγνωστο, μυστικό δωμάτιο σε τούνελ του Μετρό του Βερολίνου [εικόνες] - iefimerida.gr

Το, άγνωστο, μυστικό δωμάτιο σε τούνελ του Μετρό του Βερολίνου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την πρώτη ματιά σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε. Ένα κλασικό υπνοδωμάτιο με ένα μονό κρεβάτι, μία καρέκλα, μία γιούκα και μια φθηνή ταπετσαρία για να καλύπτει τον τοίχο.

Κοιτώντας το λίγο πιο προσεκτικά όμως συνειδητοποιείς ότι κάτι πάει στραβά. Γύρω υπάρχουν γκράφιτι και μερικά βρώμικα και σκουριασμένα κάγκελα.

Όσο περίεργο κι αν είναι το εν λόγω δωμάτιο είναι υπαρκτό, αλλά δεν βρίσκεται σε κάποιο σπίτι όπως όλοι θα περίμεναν, αλλά κρυμμένο μέσα σε ένα εκτός χρήσης τούνελ στον υπόγειο του Βερολίνου.

Οι φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν στα γερμανικά Μέσα μόλις την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες το «μυστικό» δωμάτιο δημιουργήθηκε σε ένα κομμάτι της γραμμής του Μετρό U9, ενώ ήταν τόσο καλά κρυμμένο που ακόμα και το προσωπικό δεν γνώριζε τίποτα για την ύπαρξή του.

Πώς βγήκε στην επιφάνεια; Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε ένας έλεγχος ρουτίνας για πυρκαγιά με τους εργαζόμενους να ανακαλύπτουν αυτό το ανατριχιαστικό αλλά ταυτόχρονα τόσο μαγικό σημείο. Στη συνέχεια μία ανώνυμη πηγή, πιθανότατα κάποιος εργαζόμενος που δεν είχε σχετική άδεια, έστειλε φωτογραφικό υλικό στα γερμανικά Μέσα.

Από την στιγμή που οι φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας προέκυψε μία σειρά ερωτημάτων όπως «ποιος δημιούργησε το δωμάτιο», και τελικά «πρόκειται για το ίδιο άτομο που τράβηξε τις φωτογραφίες». Μέχρι στιγμής κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει, στα κοινωνικά δίκτυα όμως οι περισσότεροι εικάζουν ότι πρόκειται είτε για κάποιο δωμάτιο που φιλοξενεί φοιτητές που δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά είτε πρόκειται για κάποια σκηνή στην οποία κάνουν περφόρμανς κάποιοι καλλιτέχνες. Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι πιθανότατα έχει δημιουργηθεί από κάποιον που ασχολείται με το γκράφιτι.

Από την πλευρά της πάντως η Berliner Verkehrsbetriebe, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το Μετρό, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη. «Είναι επικίνδυνο να διασχίζει τις γραμμές», δήλωσε ο εκπρόσωπός της στην Berliner Zeitung.

Από την άλλη, ένα ακόμα ζήτημα που έχει ανακύψει έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας στον υπόγειο καθώς όπως φαίνεται για να μπορέσει κάποιος να μεταφέρει ένα ολόκληρο κρεβάτι, μία γλάστρα και μία καρέκλα μέσα σε ένα τούνελ, το σύστημα μάλλον δεν είναι όσο αυστηρό θα έπρεπε.

Όπως λέγεται πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για να εντοπιστεί με όποιον τρόπο γίνεται ποιος βρίσκεται πίσω από όλο αυτό. Άσχετα με την έκβαση της έρευνας όμως, αυτό που διερωτώνται οι Βερολινέζοι είναι αν υπάρχουν και άλλα «μυστικά» δωμάτια καλά κρυμμένα στον υπόγειό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μυστικό δωμάτιο μετρό Βερολίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ