ΟΙΕΛΕ για Παπουτσάκη: Ηταν μαχήτρια -Το έβλεπες στο βλέμμα και στη φωνή - iefimerida.gr

ΟΙΕΛΕ για Παπουτσάκη: Ηταν μαχήτρια -Το έβλεπες στο βλέμμα και στη φωνή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Aγωνίστρια της δημοσιογραφίας», για τις σημαντικές επιτυχίες της με αποκαλύψεις σκανδάλων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αποκαλεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ), την αγαπητή σε όλους και καταξιωμένη δημοσιογράφο στο εκπαιδευτικό ρεπορτάζ Μαρία Παπουτσάκη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου.

Η Μαρία, σημειώνεται στην ανακοίνωση «ήταν μια μαχήτρια. Το καταλάβαινε κανείς από την αποφασιστικότητα στο βλέμμα και στη φωνή, από τη βαθιά γνώση των θεμάτων που πραγματευόταν, από το πείσμα της για την αναζήτηση της αλήθειας. Η έρευνά της αποκάλυψε δύο από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την υπόθεση των πλαστών τίτλων της Άρτας και τη διαρροή θεμάτων των εξετάσεων του ΙΒ.

Σε μια εποχή που η δημοσιογραφική ακεραιότητα και αντικειμενικότητα απειλούνται από κάθε μορφής πολιτικοοικονομική διαπλοκή, η απουσία λειτουργών της ενημέρωσης, όπως η Μαρία Παπουτσάκη, θα είναι ακόμη πιο αισθητή».

Επίσης ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τη Μαρία «μια από τις πιο έντιμες και καθαρές φωνές στον χώρο του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ», προσθέτοντας: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μου τηλεφώνησε αργά, μετά τα μεσάνυχτα, για να με ενημερώσει πως καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην πολιτευτής στην Ήπειρο έχει στήσει ιδιωτικό σχολείο- μαγαζί έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών. Επίσης ότι, μέσα από το ΑΠΕ, την Ελευθεροτυπία και το Mega βοήθησε να αποκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο με τη διαρροή θεμάτων των εξετάσεων του ΙΒ σε πανίσχυρα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.

Εύχομαι τέτοιου είδους φαινόμενα σήψης και διαφθοράς στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης επιτέλους να αντιμετωπιστούν, για να δικαιωθεί η μνήμη όσων αγωνίστηκαν για να τα αποκαλύψουν» καταλήγει ο πρόεδρος ευχόμενος: «Μαρία, καλό σου ταξίδι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρια Παπουτσάκη θάνατος ΟΙΕΛΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ