Ο Στιβ Τζομπς φορούσε 30 χρόνια το ίδιο Issey Miyake πουλόβερ -Το στιλ ξεπουλάει και πάλι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Στιβ Τζομπς φορούσε 30 χρόνια το ίδιο Issey Miyake πουλόβερ -Το στιλ ξεπουλάει και πάλι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη δεκαετία του ’80 ο ιδρυτής της Apple φορούσε πάντα το ίδιο μαύρο ποιοτικό πουλόβερ, σε όλες του τις εμφανίσεις. Θα μπορούσε να είναι ένα κοινότοπο ρούχο αν δεν είχε την υπογραφή Issey Miyake Men.

Ένα σκοτεινό και απλό στιλ το οποίο επανέρχεται στη μόδα χάρη στην ταινία για τον μεγάλο Στηβ Τζομπς.


Ένα τζην ξεθωριασμένο, ένα ζευγάρι μπάσκετ και ένα μπλουζάκι Issey Miyake. Αυτά φορούσε επί 30 χρόνια ο καινοτόμος επιχειρηματίας και κανείς δεν γνώριζε γιατί ντυνόταν αποκλειστικά έτσι. Η αιτία έγινε γνωστή όταν κυκλοφόρησε η βιογραφία του, μετά τον θάνατό του, το 2011, από καρκίνο.


Σε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, στην δεκαετία του 1980, ο Τζομπς επισκέφθηκε τα κεντρικά της Sony και ρώτησε τον πρόεδρο της εταιρείας Akio Morita γιατί όλοι στην επιχείρηση φορούσαν την ίδια στολή. Εκείνος του εξήγησε ότι μετά τον Πόλεμο κανείς δεν είχε ρούχα να φορέσει και εταιρείες όπως η Sony έδιναν κάτι στους εργαζομένους τους να βάλουν καθημερινά. Με τα χρόνια αυτή η συνήθεια έμεινε και θεωρήθηκε ότι είναι σωστό για να μην υπάρχουν διακρίσεις. Η Sony κάλεσε μάλιστα τον μεγάλο σχεδιαστή Issey Miyake να δημιουργήσει μια φόρμα εργασίας για τους εργαζομένους της.
Η ιδέα ξετρέλανε τον Τζομπς και αποφάσισε να κάνει το ίδιο στην Apple. Κάλεσε λοιπόν τον Issey Miyake και του ζήτησε να κάνει το ίδιο για την δική του εταιρεία. Όταν γύρισε στην Αμερική κάλεσε τους εργαζομένους και τους είπε ότι θα ήταν θαυμάσια ιδέα να φοράνε όλοι την ίδια στολή. «Oh man, με γιουχάισαν. Μίσησαν αυτή την ιδέα» θυμάται ο Τζομπς στη βιογραφία του.


Σε όλο αυτό το διάστημα έγινε, ωστόσο, φίλος του Issey Miyake και τον επισκεπτόταν συχνά. Τελικά του άρεσε η ιδέα να αποκτήσει μια και μόνη φόρμα για τον ίδιο, ρούχα που να είναι εντελώς ίδια κάθε μέρα. «Ετσι, ζήτησα από τον Issey να μου φτιάξει μερικά πουλόβερ από αυτά που μου άρεσαν και μου έκανε περίπου εκατό. «θα έχω αρκετά για το υπόλοιπο της ζωής μου» είπε ο Τζομπς.

Ο Στιβ Τζομπς φορούσε 30 χρόνια το ίδιο Issey Miyake πουλόβερ -Το στιλ ξεπουλάει και πάλι [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Το πουλόβερ λέγεται στα αγγλικά turtleneck και ξεπουλάει και σήμερα.

Ο Στιβ Τζομπς φορούσε 30 χρόνια το ίδιο Issey Miyake πουλόβερ -Το στιλ ξεπουλάει και πάλι [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ο Στιβ Τζομπς φορούσε 30 χρόνια το ίδιο Issey Miyake πουλόβερ -Το στιλ ξεπουλάει και πάλι [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Στην ταινία Steve Jobs του Danny Boyle στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Michael Fassbender, οι ενδυματολόγοι δεν χρειάστηκε να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να ντύσουν τον ρόλο αφού όλα τα ρούχα ήταν συγκεκριμένα, μίνιμαλ και σκούρα.

Ο Τζομπς έμεινε γνωστός για τα ρούχα του: μπάσκετ New Balance 991 ή 992, ένα τζην Levi's εντελώς ξεβαμμένο και ένα πουλόβερ που φαντάστηκε ο ίδιος και το δημιούργησε ο φίλος του Miyake, ο οποίος ποτέ δεν προσπάθησε να διαφημίσει το ρούχο, παρά το γεγονός ότι το φορούσε ένας εξαιρετικά διάσημος άνθρωπος


Η ταινία έφερε ξανά στην επιφάνεια τον δημιουργό Τζομπς αλλά και το διάσημο πουλόβερ του που γνωρίζει μια νέα άνθηση, αν και στο ίδιο στιλ ακριβώς δεν υπάρχει, παρά μόνο στη ντουλάπα της οικογένειας Τζομπς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στιβ Τζομπς πουλόβερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ