Συνομιλία Πούτιν- Ομπάμα για τη Συρία - iefimerida.gr

Συνομιλία Πούτιν- Ομπάμα για τη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν την επίλυση του ζητήματος της Συρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες αξιολόγησαν θετικά τις συζητήσεις που έγιναν για το συριακό στο Μόναχο, τις προηγούμενες ημέρες, και υποστήριξαν τις προσπάθειες για την εφαρμογή της κατάπαυσης πυρός.

Επιπλέον, συζήτησαν και για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ. «Συνομίλησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία, πρωτίστως για την εφαρμογή των μέτρων για την επίλυση της κρίσης που συμφωνήθηκαν στο Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου του 2015», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κίεβο θα προσπαθήσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, όπως προβλέπονται στη συμφωνία του Μινσκ το συντομότερο δυνατόν, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η καθιέρωση απευθείας διαλόγου με τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία, συνταγματική μεταρρύθμιση και τροποποιήσεις του νόμου για το ειδικό καθεστώς στην περιοχή του Ντονμπάς, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Πούτιν συζήτησε με τον Μπαράκ Ομπάμα για τη σημασία της συγκρότησης ενός ενωμένου μετώπου κατά της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Βλάντιμιρ Πούτιν Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ