«Οι δρόμοι του κουδουνιού» οδηγούν από σήμερα στη Θεσσαλονίκη- Eνα φεστιβάλ που κάνει πολύ φασαρία - iefimerida.gr

«Οι δρόμοι του κουδουνιού» οδηγούν από σήμερα στη Θεσσαλονίκη- Eνα φεστιβάλ που κάνει πολύ φασαρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι δρόμοι του Κουδουνιού» έρχονται για να ξεσηκώσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το 3o Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως και τις 21/02, οπότε και θα κορυφωθεί με μία εντυπωσιακή πομπή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Οι δρόμοι του κουδουνιού» οδηγούν από σήμερα στη Θεσσαλονίκη- Eνα φεστιβάλ που κάνει πολύ φασαρία  | iefimerida.gr 0


Καλλιτεχνικές εικαστικές δράσεις που εμπνέονται από το έθιμο της κωδωνοφορίας, μασκαράδες, εκθέσεις φωτογραφίας, workshops, θέατρο σκιών, συναυλίες περιλαμβάνονται στο Φεστιβάλ το οποίο,κάθε χρόνο, συγκεντρώνει περισσότερες συμμετοχές σχημάτων αλλά και θεατών.

Το σημερινό πρόγραμμα: Κυριακή 14 Φεβρουαρίου
-Happening«Ζωγράφοι παρεμβαίνουν εικαστικά στο logo»: 11.00-14.00 Πλατεία Αριστοτέλους
-Happening/ Παρέλαση με κρουστά από την Μπάντα δρόμου του Κρουστόφωνου: 12.00 Πλατεία Αριστοτέλους
21/2 η μεγάλη παρέλαση

Το φεστιβάλ κορυφώνεται στις 21 Φεβρουαρίου, με τις ομάδες να ξεκινούν από το Λευκό Πύργο και μέσω της Παραλιακής Οδού να καταλήγουν στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου παρουσιάζουν το έθιμο τους, με χορούς και μουσικές μέσα σε 15 περίπου λεπτά.

Εκείνη την ημέρα, όλη η πόλη δονείται κυριολεκτικά από τον επιβλητικό ρυθμό των κουδουνιών ενώ Θεσσαλονικείς και επισκέπτες παρασύρονται και συγκινούνται από το φαντασμαγορικό θέαμα των κωδωνοφόρων, την διαφορετικότητα των μεταμφιέσεων τους, την ένταση του ήχου χιλιάδων κουδουνιών που χτυπούν ταυτόχρονα, αλλά κυρίως από το πάθος, την ένταση και την ορμή των εκατοντάδων κωδωνοφόρων που κατακλύζουν τη Θεσσαλονίκη.

«Οι δρόμοι του κουδουνιού» οδηγούν από σήμερα στη Θεσσαλονίκη- Eνα φεστιβάλ που κάνει πολύ φασαρία  | iefimerida.gr 1

Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ έχουν ως άξονα να συνδέσουν την παράδοση στα δρώμενα της κωδωνοφορίας στην Ελλάδα με τα αντίστοιχα του Ευρωπαϊκού χώρου και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στους σύγχρονους καλλιτέχνες να προσεγγίσουν μέσα από την τέχνη τους και με τη δική τους δημιουργική ματιά τα έθιμα της κωδωνοφορίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ