Αλλάζει τις ισορροπίες ο Ομπάμα-Την κατάλληλη στιγμή η πρόταση του για τον διάδοχο του Σκάλια στο Ανώτατο Δικαστήριο - iefimerida.gr

Αλλάζει τις ισορροπίες ο Ομπάμα-Την κατάλληλη στιγμή η πρόταση του για τον διάδοχο του Σκάλια στο Ανώτατο Δικαστήριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως σχεδιάζει να εκπληρώσει την συνταγματική του υποχρέωση, να προτείνει υποψήφιο δικαστή για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, για να καλυφθεί το κενό της θέσης που άφησε ο Αντονίν Σκάλια μετά το θάνατο του.

Ο θάνατος του, πυροδότησε μια έντονη πολιτική αναμέτρηση μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της Γερουσίας.
Σε σύντομες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στην κληρονομιά που άφησε ο Σκάλια στην δικαστική έδρα, χωρίς όμως να δώσει καμία ένδειξη σχετικά με το πρόσωπο που σκοπεύει να προτείνει για αντικαταστάτη, σημειώνοντας πως η ανακήρυξη της υποψηφιότητας θα γίνει την κατάλληλη στιγμή.

Διορισμένος από τον Ρόναλντ Ρίγκαν
Ο συντηρητικός δικαστής Αντονίν Σκάλια πέθανε αιφνιδίως το Σάββατο σε ηλικία 79 ετών, με το θάνατο του να πυροδοτεί μια έντονη πολιτική αναμέτρηση μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της Γερουσίας, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, σχετικά με τον ορισμό του αντικαταστάτη του στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Αλλάζει τις ισορροπίες ο Ομπάμα-Την κατάλληλη στιγμή η πρόταση του για τον διάδοχο του Σκάλια στο Ανώτατο Δικαστήριο | iefimerida.gr 0


Σύμφωνα με αξιωματούχους ο Σκάλια πέθανε στον ύπνο του κατά τη διάρκεια ενός κυνηγετικού ταξιδιού στο δυτικό Τέξας.

Διορισμένος στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 1986 από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο Σκάλια ήταν γνωστός για τις έντονες συντηρητικές του απόψεις και για το θεατρικό του ταλέντο στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Για 30 περίπου χρόνια ηγήθηκε της αποκαλούμενης «συντηρητικής αναγέννησης» στο σώμα. Και στην πορεία του ήταν πολέμιος του γάμου μεταξύ ομοφύλων, των αμβλώσεων, της κατάργησης της θανατικής ποινής και του περιορισμού της οπλοκατοχής.

Ο Μπάρακ Ομπάμα τώρα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο ανώτατο δικαστήριο, η σύνθεση του οποίου τώρα αποτελείται από τέσσερις συντηρητικούς και τέσσερις φιλελεύθερους δικαστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ