Μπερλουσκόνι: «Παραιτούμαι μόλις ψηφιστεί ο προϋπολογισμός» - iefimerida.gr

Μπερλουσκόνι: «Παραιτούμαι μόλις ψηφιστεί ο προϋπολογισμός»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κέρδισε σήμερα στην ψηφοφορία για την έγκριση του ισολογισμού του κράτους, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα οδηγηθεί σε παραίτηση.

Το νομοσχέδιο έλαβε 308 ψήφους στην 630μελή βουλή.

«Η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία σε αυτή τη βουλή», σχολίασε αμέσως ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη Ρώμη η Τρόικα

Οι ειδικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να αρχίσουν την διαδικασία επιτήρησης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση της Ιταλίας αύριο Τετάρτη, δήλωσε σήμερα πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος είπε ότι στελέχη της Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα φθάσουν στη Ρώμη αργότερα σήμερα και θα αρχίσουν το έργο τους αύριο.

Η Ιταλία αποδέχθηκε την επιτήρηση της ΕΕ στη σύνοδο της ευρωζώνης στα τέλη του Οκτωβρίου. Στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) την περασμένη εβδομάδα στις Κάνες αποδέχθηκε επίσης την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που αναμένεται να αποστείλει τους δικούς του ειδικούς στη Ρώμη αργότερα εντός του Νοεμβρίου.

Παραιτείται μετά την ψήφιση του νόμου οικονομικής σταθερότητας λένε τα ιταλικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, βασιζόμενα σε επίσημο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αυτό που συμφώνησε ο ιταλός πρωθυπουργός κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, είναι ότι θα παραιτηθεί μετά την ψήφιση του νόμου οικονομικής σταθερότητας.

Είναι ο νόμος που περιέχει μέρος των υποδείξεων των Βρυξελλών. Κάτι που σημαίνει ότι ο Καβαλιέρε ελπίζει να λάβει, περίπου σε μια εβδομάδα, τουλάχιστον ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία, έχοντας χάσει την πλειοψηφία στην βουλή. Είναι προφανές, ότι ο Μπερλουσκόνι, μετά την παραίτησή του, θα ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ