Η Αλβανία υποδέχεται 2.000 Ιρανούς «Μουτζαχεντίν» - iefimerida.gr

Η Αλβανία υποδέχεται 2.000 Ιρανούς «Μουτζαχεντίν»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μέρα πριν από την άφιξη στα Τίρανα του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένα από τα κύρια θέματα στην ατζέντα τον συνομιλιών του με την αλβανική ηγεσία είναι το θέμα της υποδοχής χιλιάδων Ιρανών Μουτζαχεντίν.

Περίπου 2.000 μέλη της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης "Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ" αναμένεται να φτάσουν στην Αλβανία, καθώς η αλβανική κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους Αμερικανούς.

Η Αλβανία υποδέχεται 2.000 Ιρανούς «Μουτζαχεντίν» | iefimerida.gr 0

(Μέλη της οργάνωσης Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ διαμαρτύρονταν το 2012 για τις συνθήκες μέσα στο στρατόπεδο της Βαγδάτης, φώτο:AP)


Αρχικά, τον Μάιο του 2013, η τότε κυβέρνηση Μπερίσα ανέλαβε την υποδοχή περίπου 210 Μουτζαχεντίν, ενώ ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα συμφώνησε να υποδεχτεί ακόμη 2.000, από περίπου 2.800 που βρίσκονται στο Ιράκ στο στρατόπεδο «Ελευθερία».
Στης ολομέλεια της βουλής, ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι και η αντιπολίτευση έχει δώσει την συγκατάθεση της στο ζήτημα αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Αλβανία ΗΠΑ Ιράν Μουτζαχεντίν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ