Μεντβέντεφ: Ψυχροπολεμικές οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

Μεντβέντεφ: Ψυχροπολεμικές οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας έχουν διολισθήσει σε ένα νέο Ψυχροπολεμικό επίπεδο», δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου , περιγράφοντας συγχρόνως την πολιτική του ΝΑΤΟ ως «εχθρική και αδιαφανή».

«Σχεδόν κάθε μέρα μας «δείχνουν» ως την πιο τρομερή απειλή για το ΝΑΤΟ στο σύνολό του ή πιο συγκεκριμένα για την Ευρώπη, την Αμερική και άλλες χώρες», επεσήμανε ο Μεντβέντεφ, «παρά το γεγονός ότι οι πραγματικές απειλές που υπάρχουν στον μικρό μας κόσμο - και ελπίζω ότι όλοι το κατανοείτε- είναι τελείως άλλες».
Νωρίτερα την ίδια ημέρα , ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επανέλαβε τα σχέδια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για μαζική συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη - την μεγαλύτερη μετά τον Ψυχρό Πόλεμο για να αντιμετωπίσει τις ενέργειες της Ρωσίας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα πρέπει να βασίζονται στην «άμυνα και τον διάλογο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος ΡΩΣΙΑ ΝΑΤΟ Μεντβέντεφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ