Καίγεται τώρα η κυβέρνηση για διάλογο με τους αγρότες -Επίθεση φιλίας από Κατρούγκαλο και Αποστόλου - iefimerida.gr

Καίγεται τώρα η κυβέρνηση για διάλογο με τους αγρότες -Επίθεση φιλίας από Κατρούγκαλο και Αποστόλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάλογο Πρωθυπουργού – αγροτών προανήγγειλαν από την Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο υπ. Εργασίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα γίνει σύντομα.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου δεν αποκάλυψε πώς προκύπτει ο διάλογος αφού ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσκαλέσει πολλάκις τους αγρότες να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου αλλά εκείνοι έθεταν ως προαπαιτούμενο την απόσυρση του ασφαλιστικού – κάτι που δεν συζητά η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «έχει ανοίξει ο δρόμος» για διάλογο με τον πρωθυπουργό.

«Ο διάλογος είναι πάντα στο DNA μας, ο Πρωθυπουργός τους περιμένει πάντα και σύντομα θα τους δει» πρόσθεσε προδικάζοντας μάλιστα πως στο διάλογο αυτό «θα απαντηθούν και θα λειανθούν πολλά στα ζητήματα που τίθενται ως προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση».

Μιλώντας στη Βουλή σε επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό, ο κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι «υπάρχουν 3,5 δισ. ενισχύσεις για τους αγρότες κάθε χρόνο» και ότι «η κυβέρνηση τόσο για το φορολογικό όσο και για το ασφαλιστικό αντιμετωπίζει όσο γίνεται πιο ευνοϊκά, και με την ιδιαιτερότητά του, τον αγροτικό χώρο». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των αγροτών για το 2016.

Επίθεση φιλίας άνευ προηγουμένου έκανε στους αγρότες και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. «Θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους τους σεβόμαστε. Είναι μια κοινωνική ομάδα που εργάζεται σκληρά. Ποτέ δεν θα τους αποκαλούσα κακομοίρηδες» τόνισε στη Βουλή. Μάλιστα υποστήριξε πως «έχουμε πάρει πολλά μηνύματα από τα μπλόκα ότι επιθυμούν διάλογο, τους περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουμε».

Για να καταλήξει: «Οι αγρότες δεν είναι απλά σύμμαχοί μας αλλά συνεργάτες μας γι αυτό που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα. Τους περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα να συζητήσουμε για την νέα Ελλάδα που θέλουμε να οικοδομήσουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ