Επαναγορά oμολόγων ύψους 5,4 δισ. ανακοίνωσε η Ντόιτσε Μπάνκ - iefimerida.gr

Επαναγορά oμολόγων ύψους 5,4 δισ. ανακοίνωσε η Ντόιτσε Μπάνκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια κίνηση που στοχεύει να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι διαθέτει επαρκή ρευστότητα, μετά και από μια δύσκολη εβδομάδα για την μετοχή της τράπεζα στις διεθνείς αγορές, προχωρά «Ντόιτσε Μπανκ» (Deutsche Bank), ανακοινώνοντας την επαναγορά ομολόγων συνολικής αξίας 5,4 δισ. δολαρίων, τόσο σε δολάρια όσο και σε ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η γερμανική τράπεζα υποστήριξε ότι διαθέτει «ισχυρή και σταθερή ρευστότητα», η οποία της επιτρέπει να προχωρήσει στην επαναγορά ομολόγων, χωρίς αυτό να πλήττει σε τίποτε το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων που έχει για το 2016.
Τα ομόλογα που είναι σε ευρώ θα είναι αξίας τριών δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα είναι σε δολάρια. Επιπρόσθετα η τράπεζα αναφέρει ότι η επαναγορά χρέους σε δολάρια θα διαρκέσει 20 εργάσιμες ημέρες, ενώ αυτό που είναι σε ευρώ θα διαρκέσει επτά εργάσιμες ημέρες.
Η ανακοίνωση ήταν αρκετή για να οδηγήσει τη μετοχή σε άνοδο που ξεπέρασε το 9%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ