Τα κονδυλώματα θερίζουν -Αυτή είναι η πιο γρήγορη θεραπεία - iefimerida.gr

Τα κονδυλώματα θερίζουν -Αυτή είναι η πιο γρήγορη θεραπεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχει λύση για τα κονδυλώματα. Και μάλιστα συνήθως χρειάζεται μια και μόνο συνεδρία για να εξαφανιστούν.

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι παρουσιάζεται αύξηση των προκαρκινικών αλλοιώσεων και των κονδυλωμάτων στους νέους ηλικίας 16-25. Για τη χώρα μας η κατάσταση είναι πιο ανησυχητική αν λάβει κανείς ύπόψη ότι μόνο το 35% των νέων έχουν εμβολιαστεί για την πρόληψη του ιού HPV (στην Αυστραλία έχει εμβολιαστεί το 95% των νέων).

Όπως εξηγεί η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, τα κονδυλώματα οφείλονται στον ιό HPV και διαδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής με ή χωρίς προφυλακτικό (δεν προστατεύει 100%). Εμφανίζονται γύρω και πάνω στα γεννητικά όργανα του άντρα και της γυναίκας. «Το θετικό είναι πως οι θεραπείες για τα κονδυλώματα έχουν εξελιχθεί. Πλέον με το laser διοξειδίου C02 μπορούμε να τα καταστρέψουμε ακόμα και μέσα σε μία συνεδρία. Η μέθοδος γίνεται υπό τοπική αναισθησία, είναι αναίμακτη και ελάχιστα τραυματική» αναφέρει η γιατρός.

Το laser C02 για τα κονδυλώματα καταστρέφει αποκλειστικά τις βλάβες χωρίς να επιδρά σε γειτονικούς ιστούς. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός, αφού αμέσως μετά κάποιος επιστρέφει στις δραστηριότητές του. Όπως παρατηρεί η Δρ Τσιατούρα: «Το μεγάλο πλεονέκτημα του laser είναι ότι η μέθοδος είναι γρήγορη και δεν αφήνει ουλές, όπως συμβαίνει συνήθως με την κρυοπηξία ή τη διαθερμία. Επίσης δεν απαιτούνται πολλές συνεδρίες, γεγονός που επιβαρύνει την ψυχολογία του ασθενή». Η θεραπεία εφαρμόζεται σε άντρες και γυναίκες και το κόστος της είναι προσιτό.

Μάθετε περισσότερα για τη θεραπεία:

Ο ιός HPV έχει πάνω από εκατό τύπους, ορισμένοι από τους οποίους είναι χαμηλού κινδύνου και προκαλούν κονδυλώματα και άλλοι υψηλού κινδύνου που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο ιός μεταδίδεται εύκολα μέσω της σεξουαλικής επαφής, γι’ αυτό είναι σημαντικό κάποιος να ελέγχεται. Η πιο σύγχρονη εξέταση είναι το HPV DNA test που εφαρμόζουν όσοι γιατροί εξειδικεύονται στις θεραπείες των κονδυλωμάτων και των προκαρκινικών αλλοιώσεων.

Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: (+30) 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κονδυλώματα Cosmetic Derma
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ