Ο Ριχάρδος Γ' είναι γυναίκα-Στο Σύγχρονο Θέατρο το αριστούργημα του Σαίξπηρ, αλλιώς [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Ριχάρδος Γ' είναι γυναίκα-Στο Σύγχρονο Θέατρο το αριστούργημα του Σαίξπηρ, αλλιώς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκλητικό και άκρως ενδιαφέρον. Η Καίτη Κωνσταντίνου είναι ο Ριχάρδος ο Γ’, μέσα σε ένα σύγχρονο σφαγείο.

Ο προδομένος από τη φύση, σακάτης, κουτσός και κακόθωρος πρίγκιπας της Αγγλίας. Μαύρα ρούχα, μαυρο φόντο, ίδιο με το ζοφερό περιβάλλον των ηρώων.

Ιντριγκαδόρος και σκληρός, στήνει παγίδες και σπέρνει ζιζάνια, σκοτώνει ανελέητα άντρες, γυναίκες και παιδιά, εχθρούς και φίλους, όλα για να κατακτήσει τον πολυπόθητο θρόνο.

Ο Ριχάρδος Γ' είναι γυναίκα-Στο Σύγχρονο Θέατρο το αριστούργημα του Σαίξπηρ, αλλιώς [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Σε έναν κόσμο που καταρρέει, ο Ριχάρδος ο Γ΄, με τους μηχανισμούς εξουσίας και τον αέναο κύκλο του αίματος να φορτίζεται με νέες σημασίες και αλήθειες, μπορεί να κυνηγάει την εξουσία ως παιχνίδι – πρόφαση για να γκρεμίσει κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας, αποκαλύπτοντας την κενότητα των περιεχομένων τους. Μιας ηθικής που έγινε απλώς και μόνον για να παραβιάζεται και μιας νομιμότητας που λειτουργεί ως νομιμοφάνεια» σημειώνει ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαριάς.

Ο Ριχάρδος Γ' είναι γυναίκα-Στο Σύγχρονο Θέατρο το αριστούργημα του Σαίξπηρ, αλλιώς [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα σκηνικά και κουστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου, οι φωτισμοί έχουν σχεδιαστεί από τον Αλέκο Αναστασίου και τη μουσική υπογράφει ο Κώστας Βόμβολος.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (σε αλφαβητική σειρά): Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Θωμάς Γκαγκάς, Καίτη Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης, Πηνελόπη Τσιλίκα.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του έργου «Η παράσταση προτίθεται να αναδείξει το ζοφερό τοπίο του έργου μετατρέποντας το χώρο της σκηνής σε σύγχρονο σφαγείο με την αισθητική steampunk, με στόχο να γεφυρώσει την σαιξπηρική εποχή, την εποχή της ποιητικής μετάφρασης του Κ. Καρθαίου με τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα του σήμερα».

Ο Ριχάρδος Γ' είναι γυναίκα-Στο Σύγχρονο Θέατρο το αριστούργημα του Σαίξπηρ, αλλιώς [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η παράσταση
Ριχάρδος Γ' του Σαίξπηρ
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σύγχρονο Θέατρο Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Τετάρτη και Κυριακή (7μμ), Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (9μμ)

Από 17 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ