Το Μέγαρο Μουσικής πέρασε στο Δημόσιο -Καταψήφισαν Αννα Βαγενά και ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Το Μέγαρο Μουσικής πέρασε στο Δημόσιο -Καταψήφισαν Αννα Βαγενά και ΑΝΕΛ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγκρίθηκε στη βουλή η τροπολογία που «κρατικοποιεί» το Μέγαρο Μουσικής, καθώς και τα χρέη του, με τη σύμφωνη γνώμη ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, οι ΑΝΕΛ διαφώνησαν και καταψήφισαν την σχετική ρύθμιση στην βουλή.

Εκτός όμως των βουλευτών του Πάνου Καμμένου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά εξέφρασε την αντίθεσή της στην προωθούμενη διάταξη υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει η παραχώρηση να είναι για 30 χρόνια αλλά μέχρι τρία χρόνια. Μπορεί να θέλουμε να το πουλήσουμε, να το κάνουμε κάτι άλλο» για να κορυφώσει την διαφωνία της λέγοντας:

«Τη στιγμή που δεν έχουμε χρήματα για να δώσουμε για την ανθρωπιστική κρίση, δίνουμε εκατομμύρια για τις ανάγκες του Μεγάρου». Μάλιστα, η κυρία Βαγενά αναρωτήθηκε με νόημα «ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που πρέπει να τους πληρώνουμε».

Για τα κόκκινα δάνεια

Από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και χωρίς καμία αρνητική ψήφο στηρίχθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια» την οποία υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία έγινε δεκτή με τη νέα τροποποίηση, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, όπου δίνεται παράταση μέχρι τις 30/5/2016 για την επικαιροποίηση εκκρεμών εγγράφων στην αίτηση υπαγωγής δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταθάκης, αντί 30/4/2016, όπως αρχικά προβλεπόταν στη ρύθμιση, παρατείνεται για έναν μήνα, και ειδικότερα μέχρι τις 30/5/2016, αυτή η δυνατότητα, ώστε να μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και όσοι δανειολήπτες δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αιτήσεις τον Δεκέμβριο.

Ποιοί ψήφισαν για το Μέγαρο Μουσικής

Με μεγάλη πλειοψηφία έγινε δεκτή και η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, η οποία στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην της βουλευτού του κόμματος Άννας Βαγενά, που δήλωσε την αντίθεση της, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν ενώ το Ποτάμι και το ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ