Η λαμπρή αίγλη της καθημερινής Αλεξάνδρειας στη ζωγραφική της Farida El Gazzar [εικόνες] - iefimerida.gr

Η λαμπρή αίγλη της καθημερινής Αλεξάνδρειας στη ζωγραφική της Farida El Gazzar [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αλεξανδρινή εικαστικός αποτυπώνει λεπτομέρειες από τη ζωή στην αγαπημένη της πόλη και μας μεταφέρει αυτούσια κομμάτια από το μεγαλείο της.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην ατομική έκθεση της Farida El Gazzar στην γκαλερί Kalfayan συνθέτουν ένα ζωγραφικό ημερολόγιο στο οποίο η καλλιτέχνης επιχειρεί να αποτυπώσει το μεγαλείο της γενέτειράς της, Αλεξάνδρειας, όπου το ελληνικό και αιγυπτιακό στοιχείο συνυπάρχουν εδώ και αιώνες.

Η λαμπρή αίγλη της καθημερινής Αλεξάνδρειας στη ζωγραφική της Farida El Gazzar [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο ημερολόγιο όπου μέσα από μια καθαρά ιδιοσυγκρασιακή οπτική γωνία, προσωπικές αναμνήσεις, οικογενειακές φωτογραφίες και φωτογραφίες από τα ταξίδια της καλλιτέχνιδας στην Αλεξάνδρεια αποτυπώνονται στο χαρτί. Άλλοτε με έντονα χρώματα και άλλοτε σε μονοχρωματικά σχέδια με μολύβι, η Farida El Gazzar σκιαγραφεί την αίγλη του παρελθόντος, το μεγαλείο που κρύβεται σε σκηνές της καθημερινότητας, στις ανθρώπινες συναναστροφές, στις λεπτομέρειες μιας εικόνας που αιχμαλωτίζουν αποσπασματικά ο φακός ή η μνήμη.

Η λαμπρή αίγλη της καθημερινής Αλεξάνδρειας στη ζωγραφική της Farida El Gazzar [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι λεπτομέρειες ενός φυτού στο διαμέρισμα της γιαγιάς της, ο αστυνομικός που φυλάσσει ένα ξενοδοχείο, τέσσερα δενδρύλλια σε ένα πάρκο βαμμένα με τα χρώματα της σημαίας της Αιγύπτου μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, έπιπλα-αντίκες στο σπίτι της θείας της, η Αρτ Ντεκό είσοδος στο σπίτι ενός φίλου της είναι μερικά από τα μπανάλ, όπως τα περιγράφει, στοιχεία και αντικείμενα που ελκύουν την προσοχή της El Gazzar και λαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο της.
χρυσό φόντο.

Η λαμπρή αίγλη της καθημερινής Αλεξάνδρειας στη ζωγραφική της Farida El Gazzar [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αυτό το πορτρέτο της αστικής ζωής που εικονογραφείται στα έργα της Farida El Gazzar με ιδιότυπη αφοσίωση σαν alter ego της, είναι ταυτόχρονα μια ακτινογραφία της ανθρώπινης κατάστασης όπου η σοβαρότητα συμβαδίζει με την ελαφρότητα και το μεγαλείο συνυπάρχει με το kitsch.

Η έκθεση
«Glory», Farida El Gazzar
Kalfayan Galleries: Χάριτος 11, Κολωνάκι, Αθήνα
Διαρκεί: ως 20 Φεβρουαρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 11.00 - 15.00 | Τρίτη - Παρασκευή 11.00 - 19.00 | Σάββατο 11.00 – 15.00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλεξάνδρεια ζωγραφική Κολωνάκι Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ