Βενιζέλος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα στα βράχια - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα στα βράχια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

O κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε τραγικό λάθος την προσπάθεια να συνδέσει ο πρωθυπουργός το προσφυγικό ζήτημα με το δημόσιο χρέος και εκτίμησε ότι η συμφωνία για την ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο για το προσφυγικό, δεν διασφαλίζει ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι μέσω της συμφωνίας αυτής, επί της ουσίας «εφαρμόζονται κοινές περιπολίες εκ του πλαγίου». Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος το ζήτημα του κλεισίματος ή όχι των συνόρων δεν έχει διασφαλιστεί, καθώς από τη συμφωνία δεν προκύπτει να έχει διασυνδεθεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά, η Τουρκία επιβάλλει τη θεσμική ισοτιμία της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, εφόσον η διαχείριση δεν γίνεται πλέον στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά σε αυτό της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα θετικά της συμφωνίας, αναφέροντας ότι θα σταματήσει η στοχοποίηση της Ελλάδας, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι η φύλαξη θαλασσίων συνόρων δεν έχει καμία σχέση με τη φύλαξη χερσαίων συνόρων. Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας που επετεύχθη καταδεικνύεται ότι η Τουρκία αποδέχεται την ευθύνη ότι από τα εδάφη της φεύγουν με τη βοήθεια διακινητών μετανάστες ή μη ταυτοποιημένοι πρόσφυγες. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ακόμη, ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ισοδυναμεί με αποδοχή της διεθνούς κοινότητας ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα διεθνές πρόβλημα και όχι ελληνικό, ή ευρωπαϊκό. Εφόσον εμπλέκεται το ΝΑΤΟ, εμπλέκονται οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, σημείωσε. Τόνισε, επίσης, ότι είναι θετικό πως η ευρωατλαντική συμμαχία πλησιάζει τις τουρκικές ακτές και άρα αρχίζει να συνδέεται με την κρίση στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενιζέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλοκη ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ