«Βόμβα» από ΕΛΣΤΑΤ: Υφεση 0,66% της οικονομίας το 2015 - iefimerida.gr

«Βόμβα» από ΕΛΣΤΑΤ: Υφεση 0,66% της οικονομίας το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική οικονομία το 2015 συρρικνώθηκε κατά 0,66% του ΑΕΠ, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για μηδενική ύφεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, η ύφεση διαμορφώθηκε στο 0,6% έναντι του γ΄ τριμήνου του ίδιου έτους και στο 1,9% έναντι του δ’ τριμήνου του 2014. Σημειώνεται ότι με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 2% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014.

Τα στοιχεία αυτά μαζί με τα τελευταία δεδομένα για την πορεία του προϋπολογισμού εξετάζονται από τους δανειστές για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2016, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα ή αν επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου ότι δεν απαιτούνται επιπρόσθετες παρεμβάσεις για φέτος.

Ευρωζώνη

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνονται και από την Eurostat, η οποία επίσης, ανακοίνωσε ότι η ύφεση διαμορφώθηκε στο 0,6% του ΑΕΠ. Σχετικά με την Ευρωζώνη, η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,3% έναντι του γ΄ τριμήνου του 2015 και στο 1,5% έναντι του δ’ τριμήνου του 2014. Όσον αφορά την Ε.Ε., η ανάπτυξη ανήλθε στο 0,3% έναντι του γ’ τριμήνου και στο 1,8% έναντι του δ’ τριμήνου του 2014. Για το σύνολο του 2015, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 1,5% και της Ε.Ε. κατά 1,8%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ ύφεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ