Κυβέρνηση: Ο Τόμσεν τα λέει στους Θεσμούς, όχι σε εμάς - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Ο Τόμσεν τα λέει στους Θεσμούς, όχι σε εμάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέση και επισήμως παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αναφορές του Πολ Τόμσεν για μέτρα και περικοπές, παραθέτοντας και τη δήλωση της Μπράιτχαρτ, πως: «Οι θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο».

Όπως τονίζουν από το Μαξίμου, ο κ.Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο.

Οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο, απέχουν ριζικά από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς.

Στην ίδια γραμμή, τονίζουν ότι η Ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αποδέκτης των θέσεων του Πολ Τόμσεν δεν είναι η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Η ελληνική πλευρά, τονίζουν, συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών.

Πριν την ανακοίνωση κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο iefimerida.gr, σχολιάζοντας τις... βόμβες του αξιωματούχου του ΔΝΤ έλεγα ότι «τα μηνύματα από το χθεσινό Εurogroup δεν είναι αυτά. Είναι διαφορετικά και προς άλλη κατεύθυνση».

Μάλιστα, ανέφεραν ότι με αφορμή τη θέση του κ.Τόμσεν, ότι όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν το χρέος βιώσιμο χωρίς την ελάφρυνσή του, οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως στην ουσία «στέλνει μήνυμα στη Γερμανία» και ότι μέσω αυτού ουσιαστικά διαφαίνεται η διαφορά θέσεων που υπάρχει μεταξύ των Θεσμών.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί πολλά από τα στοιχεία που παραθέτει στο κείμενό του ο αξιωματούχος του ΔΝΤ και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται μέσα στην ημέρα να δώσει τα στοιχεία εκείνα που αμφισβητούν αυτά του Πολ Τόμσεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ