«Ο θεατροποιός» του Τόμας Μπέρνχαρτ στο Πόρτα -Η νέα παράσταση του Ακύλλα Καραζήση [εικόνες] - iefimerida.gr

«Ο θεατροποιός» του Τόμας Μπέρνχαρτ στο Πόρτα -Η νέα παράσταση του Ακύλλα Καραζήση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρώπη δεν κατάφερε αυτά που υποσχόταν. Με άξονα το σύμπαν του θεάτρου, ένα σαρκαστικό έργο για τον μεταπολεμικό κόσμο από τον Αυστριακό συγγραφέα.

Ο Τόμας Μπέρνχαρντ (1931-1989) θεωρείται ο σημαντικότερος γερμανόφωνος λογοτέχνης του δευτέρου μισού του 20ού αιώνα. Εχει γράψει μυθιστορήματα, νουβέλες, θεατρικά έργα και ποιήματα. Το σύνολο του έργου του λέγεται πως αποτελεί «το σημαντικότερο λογοτεχνικό επίτευγμα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Ο θεατροποιός» του Τόμας Μπέρνχαρτ στο Πόρτα -Η νέα παράσταση του Ακύλλα Καραζήση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στον «Θεατροποιό» -έργο που θα παρουσιάσει το θέατρο Πόρτα από τα μέσα Μαρτίου- ο Τόμας Μπέρνχαρτ, ως μέγας σαρκαστής του μεταπολεμικού κόσμου, καταπιάνεται με το αγαπημένο του θέμα: το θέατρο και τους ανθρώπους του. Με άξονα λοιπόν τον κόσμο του θεάτρου κάνει το πικρό του σχόλιο πάνω σ΄αυτό, στην ιλαροτραγική του διάσταση, στη ματαιότητά του. Και μέσα απ’ αυτό, μιλά για το αδιέξοδο μιας Ευρώπης που δεν κατάφερε αυτά που υποσχόταν. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Ακύλλας Καραζήσης.

Μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης
Παίζουν: Νίκος Χατζόπουλος, Νικήτας Αναστόπουλος, Άρης Μπαλής, Δήμητρα Βλαγκοπούλου

Η παράσταση
«Ο θεατροποιός» του Τόμας Μπέρνχαρντ
Πρεμιέρα: προγραμματισμένη για τα μέσα Μαρτίου
Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59, τηλ. 210 7711333

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ