Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινούν να έρχονται οι αγρότες στην Αθήνα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Σε Λακωνία και Κρήτη τα «καραβάνια» ξεκίνησαν ήδη. Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι αγρότες φωτογραφίζονται μπροστά στο καράβι που θα τους φέρει στην πρωτεύουσα για το παναγροτικό συλλαλητήριο που έχει προγραματιστεί για αύριο Παρασκευή με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό καθώς και τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών  | iefimerida.gr 0
Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών  | iefimerida.gr 1

Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται σταδιακά από τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας από όπου και παρέλαβαν τα εισιτήρια τους για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής.

Στο χώρο του λιμανιού ύψωσαν τρία πανό και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί για το ασφαλιστικό.

Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών  | iefimerida.gr 2

Όπως δήλωσαν αγροτοσυνδικαλιστές στην Αθήνα από τα Χανιά ταξιδεύουν περίπου 300 αγρότες. Στο πλοίο της γραμμής επιβιβάστηκε και ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο μεταφέρει αγροτικά προϊόντα.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με αγρότες άλλων περιοχών της χώρας και μετά θα φθάσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών  | iefimerida.gr 3

Οι αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου έχουν ραντεβού με αγρότες από άλλα μπλόκα στο Σύνταγμα.

Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών  | iefimerida.gr 4

Στη Σπάρτη φορτώνονται τρακτέρ σε ειδικά οχήματα προκειμένου να επιχειρήσουν να φτάσουν στα όρια της Αττικής.

Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών  | iefimerida.gr 5

Από τη Λάρισα ξεκινούν 35-40 λεωφορεία από τα χωριά του νομού γεμάτα αγρότες ενώ πολλοί θα έρθουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Στην πρωτεύουσα θα μαζευτούν αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας.

Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών  | iefimerida.gr 6

Ερχονται 2000 αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία

Σε ανακοίνωσή του το μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας, σημειώνει:

«Με το Παναγροτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή, κορυφώνονται οι Αγροτικές Κινητοποιήσεις. Μετά από 21 μέρες αγώνα στους δρόμους, πάνω από 2.000 Αιτωλοακαρνανίας αγρότες θα διαμαρτυρηθούμε, ενώνοντας την φωνή μας με την φωνή των συναδέλφων μας από όλη την Χώρα ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα μας και να ξεκινήσει από μηδενική βάση το διάλογο για μια αγροτική μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ανοικτός ο Κόμβος Κεφαλόβρυσου την Παρασκευή 12/02

Λόγω της συμμετοχής στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο , ο δρόμος στο ύψος του Μπλόκου στον Κόμβο Κεφαλόβρυσου, θα δοθεί στην κυκλοφορία, γύρω στις 10:30 πμ., αμέσως μετά την αποχώρηση των αγροτών για την Αθήνα.

Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών  | iefimerida.gr 7
Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών  | iefimerida.gr 8


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγρότες αποβαση Κρήτη Λακωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ