Αγάπη και πολιτική - Πώς η ψήφος και το ραντεβού είναι το ίδιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αγάπη και πολιτική - Πώς η ψήφος και το ραντεβού είναι το ίδιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και διαφορετικές στη θεωρία, η αγάπη και η πολιτική επηρεάζουν τα συναισθήματα με παρόμοιους τρόπους. Υπάρχει πάθος, στρατηγική και υποψήφιοι. Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις, ο καθένας παλεύει για κάτι.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ τους;

Στην πολιτική, ξέρουμε τον υποψήφιο, πριν δούμε το όνομά του στο ψηφοδέλτιο. Ξέρουμε αν κρύβει σκάνδαλα από πίσω του, τις απόψεις του για τις οικογενειακές αξίες, τις διεθνείς και τις εγχώριες υποθέσεις. Γνωρίζουμε αν είναι ελεύθερος ή παντρεμένος, αν έχει παιδιά και σε ποιο σχολείο πάνε! Με τη σειρά τους οι πολιτικοί βγαίνουν σε παράθυρα, παραθέτουν τα «θα» τους, υπόσχονται και εμείς πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει.

Στην αγάπη γνωρίζουμε κάποιον στο γυμναστήριο, σε μπαρ, σε καφέ. Συζητάμε μαζί του... μαθαίνουμε για την οικογένεια του, τη δουλειά του, τις απόψεις του και αν και οι δύο θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο της σχέσης, υπόσχονται πως θα είναι οι ιδανικοί σε αυτό το ρόλο, χωρίς να μπορούν να το τηρήσουν.

Μάλλον δεν υπάρχουν και τόσες διαφορές! Και στις δύο περιπτώσεις, τα σκοτεινά μυστικά κρατούνται μακριά, τα λιγότερο αξιοπρεπή πρότυπα χώνονται βαθιά στο μυαλό και δεν ξεστομίζονται και το καλύτερο προσωπείο παρουσιάζεται υπέρλαμπρο μέσα στο δήθεν του.

Οταν επιλέγουμε ένα άτομο είτε αφορά την πολιτική, είτε την αγάπη πιστεύουμε πως αυτό το πρόσωπο θα φέρει την αλλαγή και ελπίζουμε να κάνει την ζωή μας καλύτερη. Μπορεί, ωστόσο, η διαδρομή να είναι «στρωμένη» τις καλύτερες των προθέσεων, ωστόσο, σε όλους αρέσει η δύναμη και η εξουσία, οι οποίες μεταμορφώνουν.

Οταν βάζουμε κάτω στρατηγικές, τακτικές, απόπειρες και λόγια, όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα: την αλλαγή. Θέλουμε κάποιον να μας αποδείξει πως αυτή η φορά θα είναι διαφορετική, πως αυτός που επιλέξαμε θα μας επιστρέψει την «επένδυση» που κάναμε.

Οι άνθρωποι απέναντί μας είναι πολύπλοκοι, μπορούν να μας ξεγελάσουν στις συζητήσεις, δίνοντας μας αυτό που θέλουμε.

Η αγάπη και η πολιτική, λοιπόν, φαίνονται να είναι παρόμοιες έννοιες, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσεχτική επιλογή υποψηφίων, για να αφήσουμε την ελπίδα να υπάρχει!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγάπη Πολίτικη παρόμοιες έννοιες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ