Δύο νέα cd και τρεις παραστάσεις από σήμερα για τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου [εικόνες] - iefimerida.gr

Δύο νέα cd και τρεις παραστάσεις από σήμερα για τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία συνεργασία, δύο cd, τρεις παραστάσεις. Κοινός παρανομαστής ο δημιουργός Γιώργος Ανδρέου.

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει τη δισκογραφική συνεργασία του Γιώργου Ανδρέου με τον Ζαχαρία Καρούνη, την Κορίνα Λεγάκη και τον Σπύρο Παρασκευάκο. Αποτέλεσμα, οι τρεις μουσικές βραδιές, 12, 13, 20 Φεβρουαρίου, στον ΙΑΝΟ στη Σταδίου. Δύο δίσκοι και τέσσερα πρόσωπα που συνδέονται επί σκηνής για να παρουσιάσουν τις δύο καινούργιες τους δουλειές, αλλά και γνωστά τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου, όπως και άλλων σημαντικών δημιουργών, Ελλήνων και ξένων, καθώς και μια αναζωογονητική ματιά στην παράδοση, δημοτική και λαϊκή.

Δύο νέα cd και τρεις παραστάσεις από σήμερα για τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Γιώργος Ανδρέου
Για την παράσταση ο Γιώργος Ανδρέου τονίζει «Στον ΙΑΝΟ συναντώ την Κορίνα Λεγάκη, τον Ζαχαρία Καρούνη και τον Σπύρο Παρασκευάκο. Αφορμή το ότι ενορχήστρωσα κι επιμελήθηκα καλλιτεχνικά σε συνεργασία με τη ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ τους δύο δίσκους. MOSAIC σε ερμηνεία από την Κορίνα Λεγάκη, με μία ανανεωτική ματιά σε σημαντικά αλλά όχι σουξέ τραγούδια από το χθες μας, αλλα και την ενορχήστρωση της δισκογραφικής δουλειάς "Από το μηδέν", σε ερμηνεία από τον Ζαχαρία Καρούνη σε καινούργια τραγούδια του Σπύρου Παρασκευάκου, σε λόγια δικά του και στίχους του Μάνου Ελευθερίου και του Χρήστου Παπαδόπουλου».

4 πρόσωπα, 2 δίσκοι. «2=4 λοιπόν και αυτή τη μουσική συνάντηση θα ανεβάσουμε στη σκηνή» λέει ο μουσικοσυνθέτης. «Μαζί μας τρεις λαμπροί μουσικοί (Σακελλαράκης, Καλαμάρας, Μπαριαμπάς). Θα πούμε τραγούδια των δυο νέων δίσκων, τραγούδια δικά μου και τραγούδια όσων αγαπάμε και θέλουμε να παίζουμε».

«Μια καινούρια αρχή για μένα αυτός ο δίσκος» υποστηρίζει ο Ζαχαρίας Καρούνης. «Είχα ανάγκη να εκφραστώ με τραγούδια που θα έχουν γραφτεί για τη φωνή μου και αυτή τη δυνατότητα μου την έδωσε ο Σπύρος Παρασκευάκος μέσα από τις ευαίσθητες μελωδίες του και τους σημερινούς του στίχους».

Δύο νέα cd και τρεις παραστάσεις από σήμερα για τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ζαχαρίας Καρούνης

«"Απ' το μηδέν", η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά» λεει ο Σπύρος Παρασκευάκος. «Μια ανακεφαλαίωση κι ένας επαναπροσδιορισμός. Ένας δίσκος αποστάσεων, στάσεων και συναντήσεων. Ένας δίσκος γραμμένος στο τέλος της στεριάς, τραγούδια γραμμένα λίγο πριν από κάθε νέα αρχή, στο κενό ανάμεσα σε έναν κύκλο που κλείνει κι έναν άλλο που ανοίγει»


Με αυτόν τον δίσκο από τη μια "Συλλαβίζω ακόμα τον ρυθμό αν ακούς στις μουσικές σου πετώ" και από την άλλη "Σε ψάχνω στους σταθμούς, στα τρένα, στους καπνούς, στα τόξα της βροχής", δηλώνει παίζοντας με τους τίτλους των τραγουδιών η Κορίνα Λεγάκη.

Δύο νέα cd και τρεις παραστάσεις από σήμερα για τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Κορίνα Λεγάκη

"Αχ, ζωή κάτι μου κρύβεις, κάτι μαγικό.". Αισθάνομαι ότι αυτός ο δίσκος είναι ένα μωσαϊκό της ψυχής μου. Με τραγούδια και στίχους που με έχουν αγγίξει. "Μαγδαληνή σε φώναζαν" με "ένα παιδικό φουστάνι". "Μη μου μιλάς, το μέλλον είναι ορατό" "όλα για σένα είναι όπως παλιά πάνω στις ράγες". "Ύστερα σε πήρε ο χειμώνας", "πάρε με μαζί σου" στην "Αθήνα μια μητρόπολη του νότου". Όταν ακούω ή τραγουδάω τα "Μ'ανάβουν τα φώτα και τ' όνειρο σβήνει" "σαν αστραπή πέταξε δίπλα απ'τη ζωή" σκέφτομαι τις αλήθειες τους και πόσο αυτοί οι στίχοι μιλούν στην καρδιά μου, καταλήγει η Κορίνα Λεγάκη.

Δύο νέα cd και τρεις παραστάσεις από σήμερα για τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου [εικόνες] | iefimerida.gr 3


«MOSAIC» ο καινούργιος δίσκος της Κορίνας Λεγάκη

Δύο νέα cd και τρεις παραστάσεις από σήμερα για τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«ΑΠ’ ΤΟ ΜΗΔΕΝ» ο νέος δίσκος του Σπύρου Παρασκευάκου με τον Ζαχαρία Καρούνη

Η μουσική παράσταση
«2=4»
Ημέρες: 12, 13, 20 Φεβρουαρίου
Συμμετέχουν στην σκηνή οι μουσικοί: Νίκος Σακελλαράκης (τρομπέτα, φλικόρνο), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα, κρουστά), Αιμίλιος Μπαριαμπάς (μπάσο)
IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ: 210 32 17 810
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 8 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ