Κομισιόν: Η ελληνική κυβέρνηση είναι αρμόδια για τις τηλεοπτικές άδειες - Δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη πρόταση στους Θεσμούς - iefimerida.gr

Κομισιόν: Η ελληνική κυβέρνηση είναι αρμόδια για τις τηλεοπτικές άδειες - Δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη πρόταση στους Θεσμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η πώληση των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα αποτελεί μέρος του μνημονίου και έχει στόχο την είσπραξη δημοσιονομικών εσόδων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι «ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει με βάση το κοινοτικό δίκαιο».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αποκλειστική αρμόδια να καθορίσει τη διαδικασία του διαγωνισμού είναι η ελληνική κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο είναι συμβατό με την κοινοτική νομοθεσία το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση καθορίζει σε τέσσερις τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η πώληση των αδειών προβλέπεται στο πρόγραμμα προσαρμογής (μνημόνιο), στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, ο διαγωνισμός δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη, ούτε έγινε συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών. Ωστόσο, όπως είπε, αρμόδιο για να καθορίσει τη διαδικασία πώλησης των αδειών είναι το κράτος μέλος, στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα, δεδομένου ότι η Ε.Ε. δεν έχει κοινή πολιτική στον εν λόγω τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ