Η Ρωσία και ο Ασαντ τσακίζουν τους αντάρτες στο Χαλέπι -Χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ρωσία και ο Ασαντ τσακίζουν τους αντάρτες στο Χαλέπι -Χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα σύνορα της Τουρκίας, όπου στοιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, μετά τον βομβαρδισμό στο Χαλέπι, ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Bülent Kiliç κάνει μια συγκλονιστική αυτοψία.


Αρπαξαν μερικά πρόχειρα πράγματα και έτρεξαν ως τα σύνορα της Τουρκίας, περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα. Χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται κυριολεκτικά. Φτάνουν από παντού με μηχανές, με αυτοκίνητα, με τα πόδια και ρωτούν ένα πράγμα: «Πότε θα ανοίξει η μπάρα για να περάσουμε;»
Δεκάδες χιλιάδες άτομα, άφησαν πίσω όλα τα υπάρχοντά τους και την προηγούμενη ζωή τους για να φτάσουν ως τα τουρκικά σύνορα, προκειμένου να διασωθούν. Αυτή τη φορά οι πρόσφυγες τρέχουν να σωθούν από την επίθεση της κυβέρνησης Ασσαντ στην πόλη Χαλέπι και στα περίχωρα.

Η Ρωσία και ο Ασαντ τσακίζουν τους αντάρτες στο Χαλέπι -Χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η Τουρκία φιλοξενεί ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες και κρατάει κλειστά τα σύνορά της με τη Συρία. Επομένως, προς το παρόν, οι πρόσφυγες περιμένουν υπομονετικά από την άλλη πλευρά της μπάρας. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για γυναίκες και παιδιά. Φιλανθρωπικές οργανώσεις έρχονται στα γρήγορα από την Τουρκία για να μοιράσουν σκηνές, κουβέρτες και τρόφιμα.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ρωσική αεροπορία και οι δυνάμεις του καθεστώτος Ασσαντ από κοινού χτυπούν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι και τους έχουν απομονώσει στα ανατολικά προάστια της πόλης. Οι δυνάμεις του Ασσαντ προσπαθούν επίσης να ανακτήσουν την κεντρική οδό που συνδέει το Χαλέπι με τα τουρκικά σύνορα και η οποία είχαν καταλάβει οι επαναστάτες στην αρχή του εμφυλίου πολέμου.

Η Ρωσία και ο Ασαντ τσακίζουν τους αντάρτες στο Χαλέπι -Χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Αν πέσουν όλα τα σημεία που κρατούν ακόμη οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τότε θα συμβεί μια μαζική έξοδος κατοίκων. Ολοι οι εξεγερμένοι αντι-Ασσαντ θα έρθουν στα σύνορα της Τουρκίας, με τις οικογένειές τους για να διασωθούν. Η Τουρκία φοβάται ότι αυτό το ανθρώπινο κύμα μπορεί να φτάσει τις 600.000 άτομα», γράφει το AFP.


Πέρασμα δια της βίας
Αν οι άνθρωποι αυτοί φτάσουν στα σύνορα και η Τουρκία δεν ανοίξει τη μπάρα, τότε θα συγκεντρωθούν κατά μήκος του φράχτη και θα περάσουν δια της βίας, εκτιμά το AFP. «Οπως το έκαναν και άλλες φορές», προσθέτει το πρακτορείο.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι συνθήκες ζουν οι Σύροι πρόσφυγες στα σύνορα της Τουρκίας, σχολιάζει το γαλλικό πρακτορείο. Η συσσώρευση ανθρώπων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, μια οσμή τουαλέτας και σκουπιδιών κυριαρχεί παντού. Οταν βρέχει, ο χώρος μεταμορφώνεται σε γιγάντιο έλος.

Η Ρωσία και ο Ασαντ τσακίζουν τους αντάρτες στο Χαλέπι -Χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα [εικόνες] | iefimerida.gr 2


«Αν η Ρωσία και το καθεστώς Ασσαντ κερδίσουν τη μάχη, τότε όλοι αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι θα ωθηθούν προς την Τουρκία και θα συνεχίσουν προς την Ευρώπη. Την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχονται, ένα νέο κύμα προσφύγων θα κατευθυνθεί προς την Ευρώπη, γιγάντιο. Η Τουρκία θέλει να τους εμποδίσει, αλλά δεν μπορεί να τους σταματήσει. Το κύμα θα είναι απλά πολύ δυνατό» καταλήγει το ρεπορτάζ του γαλλικού πρακτορείου.

Η Ρωσία και ο Ασαντ τσακίζουν τους αντάρτες στο Χαλέπι -Χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ