«Βουτιά» στην παραγωγή ασφαλίστρων μετά τα capital controls- Πτώση κατά 5,8%[πίνακες] - iefimerida.gr

«Βουτιά» στην παραγωγή ασφαλίστρων μετά τα capital controls- Πτώση κατά 5,8%[πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέκοψαν τη θετική πορεία της παραγωγής ασφαλίστρων του πρώτου εξαμήνου τα capital controls του καλοκαιριού με αποτέλεσμα η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του έτους, να γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο κλάδος ασφάλισης Ζωής, ο ο

Ο κλάδος που υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες είναι οι ασφαλίσεις Ζωής, όπου στο πρώτο εξάμηνο σημείωνε αύξηση κατά 15% και από τον Ιούλιο άρχισε να πέφτει συρρικνώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων.
Συμφωνα με μελέτη της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), στην οποία συμμετείχαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95,8% περίπου της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων, προκύπτει ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 2015 παρουσίασε μείωση 5,8% σε σχέση με το 2014 και ανήλθε τελικά στα € 3,58 δισ.

«Βουτιά» στην παραγωγή ασφαλίστρων μετά τα capital controls- Πτώση κατά 5,8%[πίνακες] | iefimerida.gr 0


Οι Ασφαλίσεις Ζωής ανέρχονται σε € 1,76 δισ., σημειώνοντας μείωση 3,9% η οποία οφείλεται κυρίως στα προϊόντα Ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις (unit linked) που υπέστησαν μείωση 18%. Οι Ασφαλίσεις Ζημιών ανέρχονται σε € 1,82 δισ., με μείωση 7,6%, που οφείλεται κυρίως στον Κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων. Ειδικότερα, η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων κατέγραψε μείωση 13,7%.

Στον πίνακα αποτυπώνεται η σωρευτική μεταβολή χρονικών διαστημάτων 2015 έναντι 2014

«Βουτιά» στην παραγωγή ασφαλίστρων μετά τα capital controls- Πτώση κατά 5,8%[πίνακες] | iefimerida.gr 1

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε :

«Το 2015 ξεκίνησε με θετικές ενδείξεις για την πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς καθώς το α΄εξάμηνο του έτους οι ασφαλίσεις Ζωής σημείωναν σωρευτική αύξηση 15%, οδηγώντας τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (Ζωής και Ζημιών) σε σωρευτική αύξηση 1,8%. Όμως, η εικόνα αυτή ανατράπηκε από τον Ιούλιο με την εφαρμογή των capital controls που είχαν ως αποτέλεσμα το «πάγωμα» των εργασιών στον κλάδο των ασφαλιστικών προϊόντων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις (unit linked), οδηγώντας τελικά τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2015 σε μείωση. Οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κινήθηκαν αρνητικά σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, περιορίζοντας, όμως, σταδιακά το ρυθμό των απωλειών τους. Με το ξεκίνημα του νέου έτους ευελπιστούμε να τεθούν οι προϋποθέσεις για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους και την επιστροφή της ασφαλιστικής αγοράς σε θετικούς ρυθμούς, προϋποθέσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν σταθερότητα στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, άρση των περιορισμών και έμπρακτη ενθάρρυνση της οικονομικής δραστηριότητας από το Κράτος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραγωγή ασφαλιστρων ΕΑΕΕ πτώση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ