Oι Τούρκοι με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούν την επιχείρηση για το ελικόπτερο - iefimerida.gr

Oι Τούρκοι με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούν την επιχείρηση για το ελικόπτερο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα πρόκληση από την Τουρκία την ώρα της τραγωδίας στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι, με ΝΟΤΑΜ, αμφισβήτησαν την επιχείρηση-έρευνα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Agusta Bell που έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στη νήσο Κίναρο.

Με τη NOTAM A0701/16 η Τουρκία ζητά ουσιαστικά τον έλεγχο των ερευνών που γίνονται στην περιοχή!

Oι Τούρκοι με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούν την επιχείρηση για το ελικόπτερο | iefimerida.gr 0

Για τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία ερωτήθηκε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την πτώση του ελικοπτέρου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. «Με το που ξεκίνησε η διαδικασία της έρευνας και διάσωσης, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ από τις ελληνικές αρχές στις 04:05. Πάνω σε αυτή τη ΝΟΤΑΜ βασίστηκαν οι τουρκικές αρχές και εξέδωσαν άλλη μία ΝΟΤΑΜ, στην οποία ζήτησαν όσοι λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση να απευθύνονται στις τουρκικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά, η Τουρκία (και) με αυτή τη ΝΟΤΑΜ αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και επαναφέρει στο τραπέζι τις διεκδικήσεις της για το μισό αρχιπέλαγος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΙγαίο Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ