Ενας, ένας αποσύρονται από την κούρσα των εκλογών οι υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι - iefimerida.gr

Ενας, ένας αποσύρονται από την κούρσα των εκλογών οι υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι θα τερματίσει την εκστρατεία του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, γνωστοποίησε ένας υψηλόβαθμος συνεργάτης του.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά τις απογοητευτικές του επιδόσεις στις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χαμσάιρ, όπου κατέλαβε την 6η θέση.

Μετά τον Κρις Κρίστι και η Κάρλι Φιορίνα ανακοίνωσε μέσω facebook την αποχώρηση της από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων αφού τερμάτισε 7η στις προκριματικές εκλογές

«Αν και αναστέλλω την υποψηφιότητά μου σήμερα, θα συνεχίσω να ταξιδεύω σε ολόκληρη την χώρα για να δώσω μάχη στο όνομα εκείνων των Αμερικανών που αρνούνται να αποδεχθούν ένα status quo που δεν είναι πλέον λειτουργικό για εκείνους» επισήμανε η Φιορίνα σε μία ανακοίνωση.

Ηλικίας 61 ετών η Κάρλι Φιορίνα ήταν η μοναδική γυναίκα που έθεσε υποψηφιότητα στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών και είναι η ένατη κατά σειρά που εγκαταλείπει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο από τον Σεπτέμβριο.

Συγκέντρωσε μόλις 4,1% των ψήφων χθες στις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ και 1,9% στην Αϊόβα την περασμένη εβδομάδα.

Τρεις υποψήφιοι ανέστειλαν τις εκστρατείες του την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από τις κακές τους επιδόσεις στην Αϊόβα: ο Ραντ Πολ, ο Μάικ Χάκαμπι, ο Ρικ Σαντόρουμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και τους New York Times και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κριστι αποσύρεται από την προεκλογική μάχη. Κατέλαβε την 6η θέση στο Νιου Χαμσάιρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ