Ψάχνουν έκταση για το κέντρο προσφύγων οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Ψάχνουν έκταση για το κέντρο προσφύγων οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον χώρο που θα κατασκευαστεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων αναζητούν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, με την έκταση μεταξύ της Μενεμένης και του Καλοχωρίου, η οποία είχε προταθεί, να μην συγκεντρώνει την σύμφωνη γνώμη όλων.

Στις 21:00το βράδυ της Τετάρτης συνεδριάζει στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας η εκτελεστική της επιτροπής με σκοπό να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση προς τα αρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, «μέχρι στιγμής υποδείχθηκαν διάφοροι χώροι, προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση των προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά».

Το πρωί, μάλιστα, έγινε αυτοψία και σε μια άλλη έκταση μεταξύ της Μενεμένης και του Καλοχωρίου, παρουσία δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αστέριο Γαβότση, δεν υπήρξε στη συγκεκριμένη περίπτωση, η σύμφωνη γνώμη όλων.

Σημειώνεται, ότι μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου εξακολουθούν να βρίσκονται κάτοικοι των Διαβατών. Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής -που έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι- Δημήτρη Σκουλαριώτη, μέχρι στιγμής, η επιτροπή κατάφερε να αναδείξει την ακαταλληλότητα του χώρου, λόγω της ανθρωπογεωγραφίας και της γεωγραφίας του. «Θα είμαστε εδώ, μέχρι να αποφασιστεί κάποιο άλλο σημείο που θα είναι καταλληλότερο. Δεν έχουμε πρόβλημα να είναι στα όρια του δήμου», είπε ο Δημήτρης Σκουλαριώτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ