Δραγασάκης: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα προβούν σε πωλήσεις δανείων - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα προβούν σε πωλήσεις δανείων

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινή επιτροπή, η οποία θα εξετάζει θέματα όπως η μείωση των χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η συνδρομή των τραπεζών στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ο συντονισμός κυβέρνησης-τραπεζών για την αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών, συγκροτείται έπειτα από σύσκεψη του οικονομικού επιτελείο με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και τις διοικήσεις των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Στη σύσκεψη, που τέθηκε επί τάπητος η πορεία της οικονομίας και η κατάσταση του τραπεζικού κλάδου, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, το προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) και των διοικήσεων των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σημειώνεται πως οι τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις όποιες αναταράξεις των διεθνών αγορών.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι τράπεζες δεν έχουν ενδιαφέρον να προβούν σε πωλήσεις δανείων και συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν, από μέρους των τραπεζών, οι διαδικασίες ρύθμισης των δανείων με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.

Τέλος υπήρξε συμφωνία για το θέμα της διαπραγματευτικής γραμμής στο ζήτημα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ειδικότερα στην εξαίρεση από την πώληση σε τρίτους συγκεκριμένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες κυβέρνηση κοινή επιτροπή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ